Gepubliceerd op dinsdag 14 september 2021 7.55 u.

Team Welzijn, Het Berenhuis, Kind & Taal vzw, Evy van Eynde, Brasa Limburg en Turnkring Moed en Volharding openden afgelopen zomervakantie een schatkist aan taal- en speelkansen. Ruim 115 kinderen beleefden onbezorgde zomerdagen waarop ze zich al spelenderwijs onderdompelden in de Nederlandse taal.

Samen spelen of sporten is als een grote toverdoos: boordevol trucs die je onbewust sociale vaardigheden en Nederlands leren. Het stimuleert de motoriek, fantasie en concentratie. Kinderen maken nieuwe vriendjes en kunnen hun energie op een leuke manier kwijt. Als kers op de taart zijn er de oefenkansen Nederlands. In een spontane context pikken ze nieuwe woorden makkelijker op en tijdens uitstapjes, spelletjes, creatieve momenten en sportactiviteiten staan hun mondjes vaak niet stil. Met een rugzak vol herinneringen en verhalen, nieuwe woordenschat en motivatie waren ze helemaal klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.

Ook tijdens het schooljaar zijn er voor kinderen in onze gemeente heel wat mogelijkheden om hun Nederlands bij te spijkeren. Denk maar aan de taalstimulering in Cité, Lindeman en Halhei, maar ook de kinderkrant en tienerwerkingen zijn uitgelezen oefenkansen.

Wil je Nederlands leren of jouw Nederlands verbeteren? Neem dan een kijkje op Nederlands in Heusden-Zolder waar je alle initiatieven per leeftijdscategorie terugvindt.