Sportploeg, sportvrouw & sportman

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2022 om 11:41

Heusden-Zolder barst van het sportief talent en dat moet natuurlijk regelmatig gevierd worden. Door corona konden de voorbije kampioenenhuldes niet doorgaan. Daarom zetten we op vrijdag 13 mei 2022 met heel veel plezier onze kampioenen van 2019, 2020 en 2021 in de kijker! 

G-basketploeg Zolder werd verkozen tot als G-sportploeg van het jaar. De gouden medaille op het International Special Olympics Player Development Tournament in Munchen gaf hierbij zeker de doorslag. Kiara Maene is G-sporter van het jaar door haar twee Belgische kampioenschapstitels en nationale records op verschillende sprintnummers. 

Gretel Canters (helaas hebben we van haar geen foto) van AV Toekomst ging aan de haal met de titel van sportvrouw van het jaar. Ze is onder meer Belgisch en Limburgs kampioen hoogspringen.
En het mag geen verrassing zijn dat we onze triatleet Jelle Geens kroonden tot sportman van het jaar.

KVK Wieze Boys werd na twee opeenvolgende titels en bekerwinst in het bedrijfsvoetbal uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.

En zeker ook een dikke proficiat aan alle andere kampioenen. Ze mochten zich allemaal even tonen op het podium en kregen een gratis zwembeurt in openluchtzwembad Terlaemen cadeau. Een extra pluim voor turnkring Moed en Volharding die de avond opfleurde met twee leuke optredens, één in hip hop dans en één in tumble track.