Studio Heusden-Zolder

Ons initiatief voor scholen ‘Ken je gemeente’ kreeg onlangs een grondige make-over.  De creatieve koppen van Monkey Business werkten samen met ons een leuk video-concept uit, namelijk ‘Studio Heusden-Zolder’.

In ‘Studio Heusden-Zolder’ leggen een nieuwsanker en zijn vliegende reporter op een informatieve en ludieke manier de werking van het lokaal bestuur uit.  Uiteraard ligt er een bredere focus op dienstverlening die relevant is voor kinderen van het 4de leerjaar. Bedoeling is om de kinderen een globaal beeld te geven over de algemene werking.  Om ervoor te zorgen dat iedereen flink oplet, is er na afloop een mini-examen.  Aan de hand van een kort vragenlijstje testen we wat de kinderen onthouden hebben.  Alle kinderen gaan na het bezoek naar huis met een leuke attentie.

Met ons vernieuwde initiatief ‘Studio Heusden-Zolder’ geven we de leerkrachten voortaan de keuze om alles te volgen in de raadzaal van ons gemeentehuis of in hun eigen klaslokaal. Wil je nog een bezoekje brengen aan het kabinet van onze burgemeester, dan kies je best voor een bezoek aan het gemeentehuis.

Welke keuze je ook maakt, wij zorgen steeds voor een klaspakket met vragenlijsten en aandenkens voor de leerlingen. Uiteraard vergeten we de leerkrachten niet.

Een bezoek vastleggen of je klaspakket afhalen?  Laat het ons weten via publicaties@heusden-zolder.be.

Bekijk hier Studio Heusden-Zolder