Gepubliceerd op maandag 18 maart 2019 17.15 u.
Van 6 februari tot en met 24 april zet ons gemeentebestuur in samenwerking met verschillende organisaties en vrijwilligers haar schouders onder de campagne Talen Troef.

Inzet is de rijkdom van meertaligheid en de kansen van de Nederlandse taal extra in de verf te zetten. Tijdens de campagne komen jong en oud in aanraking met een vertelling, open boekenclub, spel of ontmoeting op tal van locaties binnen Heusden-Zolder. 

Op donderdag 11 april kunnen kinderen van 8 tot 10 jaar om 9 uur terecht in onze bibliotheek voor een leuke kids-workshop Woord in Beeld. In samenwerking met JEF vzw fantaseren kinderen erop los met woord en beeld, met een filmgedicht als eindresultaat. Deelname kost €5. Inschrijven kan online via heusden-zolder.ticketgang.eu of aan de balie van de afdeling vrije tijd.

Woensdag 24 april gaan alle stoelen aan de kant voor het Wereldfeest in wijkcentrum Lindeman. Tussen 14 en 17 uur nodigen we alle kinderen uit voor allerlei gratis workshops, dans- en sportinitiaties of muzikale verhalen. De stap om aan te sluiten bij een vereniging of te kiezen voor een nieuwe hobby is misschien zo sneller gezet. Natuurlijk is er voor de ouders ook een plekje voorzien! In het fairtrade café genieten ze van eerlijke drankjes en hapjes terwijl zoon- en dochterlief zich keihard amuseren. Een namiddag waar je absoluut bij moet zijn!