Team Belgium traint in Heusden-Zolder

Gepubliceerd op donderdag 24 nov 2022 om 13:39

Onze Olympische atleten zullen hun laatste voorbereidingen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 in eigen land afwerken. Vanaf 1 juli 2024 stoomt Team Belgium zich klaar in het Team Belgium Base Camp.

Zo kunnen de atleten en hun entourage zich in de laatste weken of dagen voor hun gloriemoment in alle rust voorbereiden en optimaal gebruikmaken van de uitstekende topsportinfrastructuur in ons land. Atleten kunnen, weg van de olympische gekte en stress van het atletendorp, in België blijven totdat ze net voor hun competitie afreizen richting Frankrijk.

Elke discipline krijgt een eigen uitvalsbasis. Atleten van dezelfde discipline kunnen zich zo veel mogelijk samen voorbereiden op één locatie, voor veel atleten gaat het zelfs om hun vertrouwde trainingslocatie.

Als topsportgemeente kon Heusden-Zolder uiteraard niet ontbreken op de lijst van ‘basecamps’. Dus ook in onze gemeente slaan Belgische olympiërs hun tenten op! In de velodroom stomen onze baanwielrenners zich klaar om hun olympische droom waar te maken. De BMX’ers leggen op Circuit Zolder de laatste hand aan hun topvorm.

Het BOIC werkt het Team Belgium Base Camp verder uit in aanloop naar Parijs. De kwalificatieperiode voor de Spelen is ondertussen gestart. De Olympische Spelen in Parijs vinden plaats van vrijdag 26 juli t.e.m. 11 augustus 2024.