Trajectcontrole M. Scheperslaan actief

Gepubliceerd op donderdag 6 jan 2022 om 14:42

In 2019 gaf lokaal bestuur Heusden-Zolder groen licht van de installatie van een ANPR-trajectcontrole in de Michel Scheperslaan.  Met oog op verkeersveiligheid en leefbaarheid voor weggebruikers en buurtbewoners, maar ook voor wijkschool De Winning en de komst van binnenspeeltuin Tarzan & Jane, werden de verschillende snelheidsregimes van 70 en 50 km/u vervangen door een uniforme zone 50 voor het hele traject. Aan de school bleef de dynamische zone 30 behouden alsook aan wegversmalling ter hoogte van het zebrapad, om zo weggebruikers af te remmen en attent te maken op de aanwezigheid van de school.

Na een overleg tussen lokaal bestuur, lokale politie, kabinet van minister van mobiliteit en het parket bleek de wet niet 100% sluitend te zijn voor de dynamische zone 30.  Het college van burgemeester en schepenen besloot daarom op 22 december om de zone 30 aan te passen, tot er meer duidelijkheid komt van de wetgever.

De zone 30 zal voortaan gelden in straat De Winning en onze dynamische borden worden gedeactiveerd.  Op die manier geldt er nog steeds een zone 50 in de M. Scheperslaan en blijft de trajectcontrole behouden.