UEC Europese kampioenschappen op Circuit Zolder

Gepubliceerd op maandag 27 nov 2023 om 11:14

Circuit Zolder is gastheer van een reeks prestigieuze UEC Europese kampioenschappen in de komende jaren. Deze indrukwekkende serie omvat volgende wedstrijden:

  • 2025 UEC Europees Kampioenschap Piste Elite
  • 2025 UCI Wereldkampioenschap Piste voor sporters met een beperking
  • 2026 UCI Wereldkampioenschap Piste Junioren
  • 2027 UEC Europees Kampioenschap Piste Junioren/U23
  • 2027 UEC Europees Kampioenschap BMX
  • 2028 UEC Europees Kampioenschap Piste Elite

De evenementen zullen plaatsvinden in de velodroom en op de BMX-track.

Circuit Zolder heeft een indrukwekkende geschiedenis in het organiseren van vooraanstaande wielerwedstrijden, en we zijn vastbesloten om deze reeks kampioenschappen tot onvergetelijke hoogtepunten te maken. Ons toegewijde team zal er alles aan doen om een vlekkeloze en succesvolle serie evenementen te garanderen.

"Deze opeenvolging van kampioenschappen is een fantastische kans voor Circuit Zolder om zijn positie als vooraanstaande locatie voor de wielersport te versterken," zegt algemeen directeur Harry Steegmans. "We kijken er naar uit om zowel de elite wielrenners als de opkomende talenten te verwelkomen op de nieuwe wielerbaan en onze spectaculaire BMX-track."

“Vlaanderen heeft fors geïnvesteerd in de nieuwe Velodroom, precies omdat zo’n prachtige wielertempel grote kampioenschappen aan kan trekken.” zegt Minister van Sport Ben Weyts. “Dit vergroot onze uitstraling in het buitenland, terwijl het in eigen land talloze mensen enthousiast maakt voor sport. Zien sporten, doet sporten. Topsportspektakel in eigen land kan heel Vlaanderen op sleeptouw nemen”.

“Met deze evenementen op de affiche kan je niet meer ontkennen dat Heusden-Zolder zijn plaats als sportieve gemeente meer dan verdiend heeft. Met alle aanwezige en nieuwe sportinfrastructuur blijven we groeien tot een plek waar lokaal en internationaal talent zijn/haar sportief hart kan ophalen. Maar het biedt tegelijk ook kansen om onze gemeente op een andere manier te leren kennen. Het zal snel overduidelijk worden dat Heusden-Zolder je niet onbewogen laat”, aldus burgemeester Mario Borremans.

De samenwerking met de UEC, Heusden-Zolder, Sport Vlaanderen, Provincie Limburg, de Nationale Loterij en alle andere betrokken partijen zal ervoor zorgen dat deze serie evenementen een succes wordt, die zowel de wielerliefhebbers als de sportieve jeugd zal inspireren.