Gepubliceerd op maandag 25 oktober 2021 0 u.

Na maanden van vaccins prikken, sloot ons vaccinatiecentrum eind september de deuren. Inwoners van Heusden-Zolder en Lummen konden zich de voorbije maanden zorgeloos laten vaccineren dankzij de inzet van honderden vrijwilligers en verschillende medewerkers. Zij vormden de motor van een succesvolle vaccinatiecampagne en we zetten hen met veel plezier in de kijker. Bedankt om het beste van jullie zelf te geven!

Wat zal je altijd bijblijven?

Elda D’Agostino – medewerkster callcenter
“Ik ben geen verpleegster of arts, maar toch heb ik op mijn eigen manier een steentje kunnen bijdragen om de pandemie af te remmen. Dat vind ik een heel fijne gedachte. Alle vrijwilligers in het callcenter konden met al hun vragen steeds bij Dorien en Katelijne van het lokaal bestuur terecht. Ik kreeg telkens een warm gevoel wanneer ik iemand telefonisch op weg kon helpen naar een prikje. De waardering die ik daarvoor kreeg zal ik nooit vergeten.”

Ludo Krawinkel – steward
“Als steward kwam ik in contact met heel wat bezoekers van het vaccinatiecentrum. Ik vond het fijn om met iedereen een babbeltje te slaan. Sommigen kwamen met een klein hartje toe. Ik haalde dan alles uit de kast om die mensen gerust te stellen. Achteraf waren ze dan toch heel opgelucht dat ze de stap gezet hadden. Ik vond het een top ervaring!”

Suzy Heyligen en Evi Neyens – verpleegkundigen
Suzy: “Ik ga nooit vergeten wat er allemaal bij de organisatie van een vaccinatiecentrum komt kijken. Zoiets had ik nog nooit gezien. Ik combineerde de shifts in het vaccinatiecentrum met mijn job als thuisverpleegkundige. Door al de kennis die ik tijdens de shifts heb opgedaan, kon ik de vragen die ik van mijn patiënten kreeg gemakkelijker beantwoorden en hebben enkele twijfelaars zich uiteindelijk toch laten vaccineren.”

Evi: “Als thuisverpleegkundige werk je meestal alleen. Ik vond het fantastisch om in het vaccinatiecentrum in een team terecht te komen. We babbelden dan ook al eens over de koetjes en kalfjes en we hebben samen veel gelachen. Als ik bijvoorbeeld aan collega Suzy vroeg wat ze na een drukke shift zou eten, dan antwoordde ze vaak met pizza, op voorschrift van dokter Oetker.”

Eddy Cupers – onthaalmedewerker
“Als ik aan deze periode terugdenk, zal ik me waarschijnlijk altijd het gelukkige gevoel van de bezoekers herinneren. De meeste inwoners straalden echt uit dat ze blij waren om eindelijk hun vaccin te krijgen. Ik vond het ook fijn om deel uit te maken van een hechte vrijwilligersgroep. De sfeer was geweldig. We trokken allemaal aan hetzelfde touw en na enkele vaccinatiedagen waren we perfect op elkaar ingespeeld.”

Elke vaccinatiedag bij honderden mensen een prikje zetten vraagt natuurlijk een goed geolied team.

  • medewerkers callcenter 16
  • artsen 27
  • farmaceutisch experten 12
  • verpleegkundigen 89
  • onthaalmedewerkers & stewards 100
  • interim medewerkers 33

VOEL JIJ HET KRIEBELEN?
Sinds de start van de coronacrisis hebben steeds meer inwoners de smaak van vrijwilligerswerk te pakken. Als vrijwilliger vorm je het kloppend hart van een vereniging of organisatie en help je mee aan een warm Heusden-Zolder. Vrijwilligers hebben we altijd nodig! Van je oudere buren een handje helpen tot bloed doneren. Er zijn enorm veel manieren waarop je anderen kan helpen.
Alvast bedankt voor je inzet!