Veilig op weg in de winter

Gepubliceerd op dinsdag 16 jan 2024 om 11:02

Wintertijd, dat betekent dat onze strooidiensten weer paraat staan. Wist je dat we elke winter maar liefst 200 ton zout over onze wegen strooien?

Omdat we niet overal kunnen komen, volgen we twee vaste routes die elk ongeveer 70 km lang zijn en focussen we op hoofdwegen, schoolomgevingen en routes die de veiligheidsdiensten vaak gebruiken. Zout strooien op minder gebruikte wegen heeft weinig zin omdat het zout nauwelijks werkt als er weinig verkeer is. Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid staat in voor de gewestwegen.

Ondanks het harde werk van onze strooidienst is het onmogelijk om overal gelijktijdig te strooien. Moet je toch de weg op? Voorzichtig zijn blijft het belangrijkste. Ben je benieuwd naar welke straten in jouw buurt bestrooid worden? Je vindt de strooiroutes op onze website.

Ook je stoep kan er gevaarlijk bij liggen. Kunnen we op je rekenen om je stoep sneeuw- en ijsvrij te maken zodat voetgangers veilig kunnen passeren aan je woning? Stapel de sneeuw op aan de rand van het voetpad. Zorg wel dat de rioolputten vrij blijven.

Meer weten over ons strooiplan?  Klik dan hier!