Veilige fietspaden Terlaemenlaan

Gepubliceerd op maandag 17 jan 2022 om 17:06

In september startte de vernieuwing van de Terlaemenlaan tussen de parking van Circuit Zolder en de carpoolparking Terlaemen. Wat is er ondertussen al gebeurd en lopen de werken nog volgens plan?

De vernieuwing aan de kant van de op- en afritten is klaar. De brug over de snelweg is deels gerenoveerd, met onder meer een nieuwe leuning en vangrail. Met het kerstverlof in zicht waren de werken, zoals gepland, halfweg.

Begin januari ging het Agentschap Wegen & Verkeer aan de slag aan de kant van Circuit Zolder. Het dubbelrichtingsfietspad is er de grote blikvanger. Ook de rijweg en de snelwegbrug worden verder aangepakt. De verkeerssituatie wijzigt niet. Er geldt dus nog altijd eenrichtingsverkeer op de Terlaemenlaan richting Boekt.

Aan het begin van de zomer zouden de werkzaamheden afgerond zijn. Deze planning blijft onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. Het eenrichtingsverkeer duurt tot het einde van de werken.

Lode Schops (Schepen van Verkeersinfrastructuur):

Als de werken klaar zijn, verloopt het fiets- en autoverkeer er volledig gescheiden. Het dubbelrichtingsfietspad ligt aan de westzijde van de Terlaemenlaan. Op deze manier vermijden we dat fietsers de op- en afritten van de autosnelweg kruisen.

Meer info

Je leest alles over de werken op de website van Agentschap Wegen en Verkeer.