Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019 18.03 u.
Vriendschapsbanden over de grenzen heen

Verbroedering op gemeentelijk niveau is waarschijnlijk de meest zichtbare en nabije vorm van Europese samenwerking. Want een verbroedering gaat natuurlijk verder dan de uitwisseling tussen mandatarissen en ambtenaren. Verbroederingen (jumelages) zijn pas succesvol dankzij de betrokkenheid en boeiende samenwerking van geïnteresseerde inwoners en verenigingen.

Heb jij interesse voor Frankrijk, passie voor Duitsland of ben je fan van de Ardennen? Grijp dan je kans en speel een actieve rol in ons Verbroederingscomité.

Onze jumelagesteden zijn Bad-Arolsen in Hessen (Duitsland), Brilon in Nordrhein-Westfalen (Duitsland), Hesdin in Nord-Pas de Calais (Frankrijk) en Saint-Hubert in de Ardennen (België). Daarbij heeft Heusden-Zolder ook een zeer speciale band met het militair opleidingscentrum CBOS in Leopoldsburg.

Heb je interesse?
Stel je dan nu kandidaat. Ook verenigingen zijn ook welkom. Stuur je (gemotiveerde) kandidatuur via ptartarin@hotmail.com of naar Patrick Tartarin, Dorpsstraat 53/1, 3550 Heusden-Zolder