Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020 12.50 u.

In de exit-strategie krijgt het dragen van een mondmasker een belangrijke rol. Lokaal bestuur Heusden-Zolder nam dan ook haar verantwoordelijkheid en bestelde voor elke inwoner vanaf 3 jaar een duurzaam en herbruikbaar exemplaar.

Elke inwoner een mondmasker bezorgen is een organisatorische uitdaging, maar wel eentje die we met veel gedrevenheid aanpakken. Dinsdag 19 en woensdag 20 mei beloven dan ook drukke dagen te worden voor onze medewerkers. Dinsdag verzamelen een 100-tal collega’s in de balzaal van CC MUZE om alle pakketjes klaar te maken. En dat is een hele opdracht. Zeker als je weet dat elk pakket per adres anders kan zijn. We moeten rekening houden met het aantal personen, maar ook met het aantal kinderen. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen immers een aangepast formaat. In elk pakket zit de nodige informatie over het gebruik van het masker. In totaal worden er 30.041 volwassen mondmaskers en 3.401 exemplaren voor kinderen ingepakt.

Op woensdag trekken ongeveer 190 medewerkers en vrijwilligers van de dorpsraden hun stapschoenen aan of springen op de fiets om vanuit verschillende locaties alle pakketten te verdelen. De bedoeling is om alles in één dag af te ronden. En dat is een hele uitdaging, zeker omdat er 13.659 adressen zijn … goed voor 282 km aan straten.

Omdat we zeker willen zijn dat iedereen zijn pakket ontvangt, zullen onze medewerkers steeds aanbellen. Uiteraard houden ze rekening met de afspraken rond social distancing. Wie niet thuis is, vindt zijn of haar pakket in de brievenbus. Je zorgt best voor een lege brievenbus woensdagmorgen en maak ze nadien zo snel mogelijk leeg.