K. Harmonie Eigen Volk Viversel VZW

Vrouwenvereniging Dogus was te gast was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz).

Jong waardeert oud en omgekeerd. In onze harmonie is er ongetwijfeld ook een plaatsje voor jou!

December 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie ontplooiden we ons muzikaal talent bij Koninklijke Harmonie E.V. Viversel.

Een dertigtal enthousiaste muzikanten blaast zich elke zondag de longen uit het lijf onder leiding van dirigent Willem-Jan Hendrickx. Op de vraag waarom ze lid zijn van de harmonie, krijgen we tal van goede redenen. De rode draad: de warme groepssfeer.

“Onze harmonie is een fijne, attente vriendengroep waarin alle leeftijden vertegenwoordigd zijn”, verduidelijkt baritonsaxofonist Yvan Baerts. “Jong waardeert oud en omgekeerd. In onze harmonie is er ongetwijfeld ook een plaatsje voor jou!”

De wekelijkse repetities werpen hun vruchten af tijdens de concerten van de harmonie. Dirigent Willem-Jan: “We kiezen voor leuke, niet te moeilijke muziekstukken die toch voldoende uitdaging bieden voor al onze leden. Ons doel is om iedereen op zijn of haar niveau met veel plezier te laten meespelen.”

E.V. Viversel heeft ook een volwaardig jeugdharmonieorkest voor beginnende jonge muzikanten. “In het jeugdorkest leren we je omgaan met verschillende muziekstijlen, met andere muzikanten samenspelen, partituren begrijpen en zelfstandig inoefenen”, zegt dirigent Marlon Knuts. “Heb je net 1 jaar instrumentles en minstens 1 jaar notenleer achter de rug? Dan is ons jeugdorkest de ideale plaats om je talent verder te ontwikkelen.”

Elk jaar organiseert de harmonie naast concerten ook andere activiteiten zoals een eetdag. Voorzitter en trombonist Patrick Lamotte: “We kunnen rekenen op vele supporters, sympathisanten en helpende handen. Kan je geen muziekinstrument bespelen maar heb je wel zin om op een andere manier je schouders onder onze harmonie te zetten? Altijd welkom!”

Elke zondag wordt er van 10 tot 12 uur gerepeteerd in De Vierseleer. Sluit je graag aan? Spring gerust eens binnen op een repetitiezondag. Benieuwd hoe goed E.V. Viversel klinkt? Ontdek het op 21 januari tijdens hun nieuwjaarsconcert!

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info

Koninklijke Harmonie E.V. Viversel
De Vierseleer - Westlaan 194
www.harmonieviversel.be

Voorzitter

Marc Snoekx

Hemelboomstraat 9 , 3582 Beringen