K.K. Turnkring Moed en Volharding vzw

Turnkring Moed en Volharding was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

We behaalden voor het eerst de kaap van 500 leden. En dit seizoen gaan we daar nu al los over

Februari 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie waagden we ons op de turntoestellen van turnkring Moed en Volharding.  

De Vlaamse gymnastiek beleeft hoogdagen met een gouden medaille voor Nina Derwael op de voorbije Olympische Spelen als absolute uitschieter. We zetten de sport graag ook in onze gemeente in de kijker en gingen daarvoor op bezoek bij Turnkring Moed en Volharding.

“In 2021 blies onze kring maar liefst 80 kaarsjes uit,” gaat voorzitter Wesley van start. “Helaas stak corona een stokje voor de feestelijkheden. Op sportief vlak was het seizoen 2020-2021 wel echt een topjaar. We behaalden voor het eerst de kaap van 500 leden. En dit seizoen gaan we daar nu al los over.”

De turnkring biedt een ruim aanbod van activiteiten voor alle leeftijden. “Bij ons kan je terecht voor hiphop, moderne dans, zumba, netbal, toestelturnen, maar ook trampoline, tumbling en airtrack,” verduidelijkt bestuurslid Julie. “We bieden dus vooral dans en recreatie aan, maar we mogen onze competitiegroep ToestelTurnen Meisjes (TTm) niet vergeten.” “Hier mogen we gerust stellen dat we in België meedraaien met de betere clubs,” vult hoofdcoach Luk enthousiast aan.

De kring staat ook wijd bekend om haar professionaliteit. Luk: “We tellen 53 enthousiaste trainers waarvan een groot deel gediplomeerd is. In de nabije toekomst willen we ervoor zorgen dat we kunnen uitpakken met een voltallig gediplomeerd trainersteam.

Door corona hebben de recreatieve en competitieleden al even geen wedstrijden of tornooien geturnd. “Dat is jammer want we behaalden altijd mooie resultaten,” vertelt secretaris Natascha. “Ook ons jaarlijks gymgala kon al tweemaal niet doorgaan. Voor de editie van 19 en 20 maart werken we volop aan een alternatief, waarbij onze leden en hun ouders de show kunnen bekijken vanuit de woonkamer. We hebben nog wel wat werk, maar het gymgala zal alvast de titel ‘Een nieuw begin’ dragen.” Een subtiele verwijzing naar de toekomstige volwaardige gymhal in de velodroom.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info
Turnkring Moed en Volharding
www.turnkringmoedenvolharding.be

Contact

Sporthal Berkenbos, P. Paquaylaan 121
contact@turnkringmoedenvolharding.be
Website
http://www.turnkringmoedenvolharding.be

Afgevaardigde

Luc Van Gompel

GSM
0497 17 66 74