Petanqueclub Olympia

 Petanqueclub Olympia was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Petanque is een sport waar plezier maken op de eerste plaats komt.

Augustus 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand werpen we een blik op petanqueclub Olympia.

Een langwerpige zandbak, één klein balletje en een paar grote: meer is het niet. Toch is de sport weer hip. De voorzitter, Ferdy Geraerts, daagde ons uit voor een partijtje petanque op de terreinen van Olympia. “Petanque is een sport waar plezier maken op de eerste plaats komt. Ben je competitief ingesteld of ben je gewoon op zoek naar een gezellige bezigheid? Onze familiale club opent haar deuren voor iedereen, jong of oud, competitiebeest of liefhebber.”

Brecht Claes licht de werking van de club toe: “Je kan iedere dinsdag- en vrijdagavond vanaf 19 uur trainen op onze terreinen. In de winter spelen we competitiewedstrijden. Onze club telt zo’n 6 ploegen die in verschillende reeksen uitkomen. Tijdens de zomermaanden ligt de competitie stil, maar dan trekken we het land rond om aan verschillende tornooien deel te nemen. We wagen zelfs regelmatig onze kans in het buitenland. Plezier gegarandeerd!”

“Spring eens binnen in onze club en snuif de sfeer even op,” voegt Marcel Geraerts enthousiast toe, “dan kan je testen of onze sport iets voor jou is”. Iedereen die zin heeft om een balletje te werpen en minstens 7 jaar oud is, kan lid worden. Je kiest zelf of je recreatief speelt of een van de competitieploegen versterkt.”

Ook de terreinen van Olympia vormen jaarlijks op de eerste zaterdag van september het decor voor een petanquetornooi. “Sport Voor Allen is een gegarandeerd succes,” vertelt Pascal Eggermont ons. “Voor dit tornooi vormen we ploegen van 2 personen zonder een competitielicentie en 1 competitiespeler. Ideaal om zo ook het competitieve kantje van de sport te ontdekken.” Ferdy weet ons ook nog te overtuigen om eens binnen te springen op hun jaarlijkse eetdag Ich rikkem tis bikke, op de eerste zaterdag van april.

De wedstrijd hebben we verloren, maar misschien weet deze sport jouw hart wel te winnen?

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info
Petanqueclub Olympia
Veenderweg 46

Contact

Veenderweg 46

Secretaris

Pascal Eggermont

GSM
0478 66 86 08
pascal.eggermont1@telenet.be