Rode Kruis Heusden-Zolder

Rode Kruis Heusden-Zolder was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Wist je dat we bijvoorbeeld ook wekelijks op bezoek gaan in het Sint-Franciscusziekenhuis voor een vlotte babbel met tal van patiënten?

Oktober 2019 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. In deze editie zetten we Rode Kruis Heusden-Zolder in de kijker.

Aan de lokalen van het Rode Kruis wachten Gunther, Marleen en Raf ons op. “Ik denk dat mensen onze organisatie wel kennen, maar of ze ook precies weten wat we allemaal doen … daar steek ik mijn hand niet voor in het vuur”, vertelt Gunther al lachend.  “Het meest zichtbare is natuurlijk onze hulppost op verschillende evenementen.  Maar wist je dat we bijvoorbeeld ook wekelijks op bezoek gaan in het Sint-Franciscusziekenhuis voor een vlotte babbel met tal van patiënten?”

Marleen vult aan: “Als Rode Kruis hebben we natuurlijk de belangrijke taak om zoveel mogelijk mensen EHBO aan te leren.  Op zaterdag 2 november start er trouwens een nieuwe reeks waar je de basisprincipes leert.  Wie snel is, kan zich nog inschrijven via vorming@heusden-zolder.rodekruis.be. Een aanrader hoor!”

Voorzitter Raf brengt een mooie primeur: “Op vraag van velen starten we in 2020 terug met onze Jeugd Rode Kruiswerking.  Onze monitoren zijn momenteel druk bezig om alles in goede banen te leiden. Mocht je zin hebben om je als monitor of als jonge cursist aan te melden, stuur dan gerust een mailtje naar voorzitter@heusden-zolder.rodekruis.be. We hebben alvast hoge verwachtingen van de nieuwe jongerenwerking.”

“Maar binnen onze afdeling zijn we steeds op zoek naar helpende handen. Momenteel zoeken we een pr-verantwoordelijke en een nieuwe secretaris om onze werking te versterken. Geïnteresseerden mogen me altijd via mail contacteren.  Iedereen is van harte welkom in onze toffe ploeg!”, aldus de voorzitter.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Voorzitter

Guillaume Vanbilsen

Voetpad 34 , 3550 Heusden-Zolder