Rugbyclub9 Heusden-Zolder

De Dames van Rugbyclub 9 waren te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Na afloop is er natuurlijk ruimte voor verbroedering met de tegenstanders tijdens de beruchte derde helft

Augustus 2019 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie spreken we af met de dames van Rugbyclub 9.

In de kleedkamers van Rugbyclub 9 wachten Evy, Greet, Anneleen en Darcy ons op. “Na een rugbywedstrijd te zien van een vriendin die in Brussel speelde, zocht ik naar een club bij mij in de buurt”, vertelt Evy. “Ik kwam in een team terecht met stuk voor stuk coole, stoere grieten die tegen een stootje kunnen. En op een rugbyveld is er plaats voor iedereen.” Darcy vult snel aan: “Ik had eerst geen idee dat deze sport ook voor dames bestond. Maar ik zag het meteen zitten. Een nieuwe uitdaging, waar ik met open armen ontvangen werd.”

Rugby is topsport en daar horen natuurlijk trainingen bij. Op woensdag wordt er geoefend op tackles, vrijdagen zijn vaak wat tactischer als voorbereiding op wedstrijden. “Zaterdagen zijn steevast wedstrijddagen. Na afloop is er natuurlijk ruimte voor verbroedering met de tegenstanders tijdens de beruchte derde helft”, grapt Greet.

Voel je ook iets voor rugby? Neem dan zeker eens een kijkje tijdens een van de trainingen. Je kan de eerste maand vrijblijvend deelnemen. Het damesteam wordt trouwens uitgebreid met een extra team voor 16-17-jarigen, die de sport willen leren kennen. Daarnaast is er ook een seniorenploeg, waar je rugby speelt zonder de harde contacten. Wil je meer info over Rugbyclub 9 of over de trainingen? Neem dan even contact op via secretaris.rc9@gmail.com of surf naar www.rugbyclub9.be.

En waarover dames praten in een kleedkamer? “Over de training of de laatste wedstrijd, maar ook over typische vrouwendingen. En zoals het hoort zingen we natuurlijk uit volle borst tijdens het douchen”, aldus Anneleen.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Stadion Helzold
secretaris.rc9@gmail.com
Website
www.rugbyclub9.be

Voorzitter

Rudy Vromans

GSM
0476 20 93 36
rudi.vromans@gmail.com