Speelpleinwerking Het Heem

SPW Het Heem was te gast was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz).

Op onze speelpleinwerking beleven kinderen tussen 4 en 14 jaar leuke spelnamiddagen.

Maart 2023 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Met de paasvakantie voor de deur ontmoeten wij de enthousiaste leidingsploeg van speelpleinwerking Het Heem.

Voorzitter Laura Breugelmans: “Op onze speelpleinwerking beleven kinderen tussen 4 en 14 jaar leuke spelnamiddagen. De kinderen worden volgens leeftijd in groepen verdeeld. Ze komen gewoon de dag zelf naar het speelplein en schrijven zich ter plaatse in. Dit moet dus niet op voorhand. Een dag spelen kost 2 euro.”

Tijdens de paasvakantie en van 3 juli tot en met 4 augustus staat de leidingsploeg paraat voor alle (b)engeltjes. Leidster Lore Bottelbergs: “In de voormiddag bereiden wij een leuke planning voor en om 13 uur openen we de deuren. Ouders zetten hun kinderen af, schrijven hen in en om 13.30 uur start het spelplezier in groep. Tijdens de pauze kan je bij ons in het winkeltje ook iets kopen om te eten of te drinken. Zelf iets meenemen is uiteraard ook toegelaten.”

Vanaf 15 jaar ben je er ook welkom in de leidingsploeg. Laura: “We moedigen onze leiding aan om deel te nemen aan een animatorcursus, maar dit is niet verplicht. We organiseren wel een inleefdag.” "Tijdens de inleefdag leerde ik de kneepjes van speelpleinwerking op een leuke manier kennen", zegt leidster Becky De Vos. "Ik was meteen verkocht en ben nog altijd even enthousiast!"

Ook voor Emma Goris is Het Heem een tweede thuis tijdens de vakantie. “Ik ben altijd graag met kinderen bezig en het leek me wel leuk om tijdens mijn vakantie leiding te zijn en kinderen een leuke tijd te bezorgen. De hechte band die de leidingsploeg heeft, is echt speciaal. Je kan er helemaal jezelf zijn. Ik kijk er elk jaar naar uit om deze mensen en de kinderen terug te zien.”

Elke eerste en laatste speelpleindag van de vakantie is extra speciaal, want dan staan er springkastelen op Het Heem. Een van de hoogtepunten van het speelpleinseizoen? De jaarlijkse barbecue !

Sociale media

Contact

Schomstraat 10A , 3550 Heusden-Zolder
spwhetheem@gmail.com
Website
spwhetheem.weebly.com/