Speelpleinwerking Boekties

SPW Boekties was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Je kan niet alleen kinderen een super leuke namiddag bezorgen, maar je krijgt hier ook nog eens heel veel nieuwe vrienden

Mei 2024 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand verheugen we ons samen met Speelpleinwerking Boekties op een leuke zomer.

Elke zomer, van 1 juli tot 14 augustus, bezorgt een gemotiveerde jonge leidingploeg de kinderen van Boekt en omstreken een leuke namiddag. Lore: “Elke weekdag tussen 13.30 en 17.30 uur staat onze geweldige leiding voor jullie paraat”. Kinderen vanaf 4 jaar tot 14 jaar zijn welkom. “Je moet je niet vooraf inschrijven. Je kan de dag zelf beslissen of je wil komen”, stelt Lore gerust. Je kan je elke dag tussen 13 en 13.30 uur aanmelden aan de jeugdlokalen in Boekt en betaalt 2 euro voor een namiddag speelplezier.

En een namiddag ziet er steeds anders uit. Afhankelijk van het weer en de omstandigheden staan verschillende spelen geprogrammeerd: waterspelletjes, actieve spelen, knutselen, balspelletjes, spelen in de zandbak …

In mei/juni deelt Boekties een brief rond in Heusden-Zolder om 15-jarigen uit te nodigen zich aan te sluiten bij de leidinggroep. Geen brief ontvangen? Cedric: Je mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen als je graag bij ons leiding wil worden.” In het weekend van 28-30 juni is er een inloopweekend voor de (nieuwe) leiding. “Dit is een super leuk weekend met overnachting waar we spelletjes spelen om elkaar te leren kennen en de band met elkaar te versterken”, klinkt Noor enthousiast.

En deze zomer staat nog veel meer op de planning. Tijdens het openingsfeest op 1 juli ontdek je een nieuwe “openingsdans” waarmee ze daarna dagelijks de speelnamiddag starten en afsluiten. Er zijn springkastelen, trampolines, grimstand, glittertattoos, … en een frietje met lange hamburger én gratis drankje voor iedereen! Op 4 augustus zorgen kookouders ervoor dat het weer smullen wordt op de jaarlijkse spaghettidag. Op 14 augustus sluit Boekties de mooie zomerwerking af met een Café-avond. Warre: “Iedereen is hier welkom! Je kan gezellig bijbabbelen over de leuke zomer. En op beide activiteiten is er ook weer de nodige animatie voorzien.” Scan de QR-code en volg alle activiteiten via de facebookpagina van Boekties op de voet.

In de laatste week van augustus gaat de leiding op kamp om de animatoren te belonen en de groepsband te versterken. En zo bereiden ze zich alweer voor op een volgende zomer!

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Sociale media

Contact

Ubbelstraat 104 , 3550 Heusden-Zolder
speelpleinboekt@gmail.com