Tennisclub & Padel Heusden

De Vereniging KTCP was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Elke speler kan er vanaf de eerste slag plezier in vinden

Augustus 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie testten we de padelterreinen van KTCP Heusden uit.

Voor wie de sport nog niet kent: padel is een racketsport die bijna altijd wordt gespeeld met twee tegen twee op een veld van 10 bij 20 meter met een net in het midden. Het terrein is omgeven door een glazen kooi die deel uitmaakt van het spel. De bal kaatst dus terug. De groei van de sport is sinds de coronacrisis niet meer te stuiten en ook KTCP Heusden sprong op de kar.

Voorzitter Fons Vanbilsen: “Tennisclub Heusden is opgericht in 1970. Met meer dan 1000 leden, 9 outdoor- en 5 indoorterreinen is onze club de grootste tennisclub in de gemeente. Sinds 2019 hebben we ook 4 padelterreinen. Ongeveer de helft van onze leden speelt zowel tennis als padel.”

De toegankelijkheid van de sport verklaart grotendeels de enorme populariteit. “Padel is laagdrempelig,” zegt ondervoorzitster Miet Vanbilsen. “Elke speler kan er vanaf de eerste slag plezier in vinden. Padel staat open voor een heel breed publiek. Amateur of topsporter, iedereen speelt het spel op eigen niveau.”

“Je kan in onze club terecht voor padellessen voor beginners en gevorderden. Voor kinderen voorzien we een degelijke basisopleiding, die we in de nabije toekomst nog stevig willen uitbreiden,” verduidelijkt Marc Vanpol, verantwoordelijke tennisschool Q-ten.

Uiteraard kan je als lid ook padelterreinen reserveren om wat te spelen. “Heb je nog geen padelpartner?” vraagt penningmeester Erwin Gijbels. “Geen probleem. In onze club hangen QR-codes op die verwijzen naar WhatsApp-groepen. Door de code te scannen kan je andere leden uitnodigen of op uitnodigingen van anderen ingaan om deel uit te maken van een terreinreservatie.”

Schrijf je in via www.tcheusden.be. Na betaling van het lidgeld kan je met een aansluitingsnummer en een wachtwoord een terrein reserveren via het reservatiesysteem van Tennis Vlaanderen.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Koninklijke Tennisclub & Padel Heusden is opgericht in 1970 en bestaat dus 52 jaar. Met meer dan 1000 leden, 9 outdoor-en 5 indoorterreinen is de club de grootste tennisclub van de gemeente Heusden-Zolder. Sinds 2019 beschikt de club ook over 4 padelterreinen. Vele leden spelen dan ook zowel tennis als padel.

3-en 4 jarige kleuters genieten er van een degelijke Kidstennisbegeleiding. Recreanten en competitiespelers vanaf 9 jaar kunnen inschrijven voor tennis-en conditietrainingen. Volwassenen kunnen op recreatief - en competitief vlak trainingen volgen voor zowel tennis als padel. Voor de begeleiding en de trainingen werkt de club samen met gediplomeerde trainers van Q-tennisschool.

Uiteraard kan men er ook genieten van vrij spel.

Contact

Pastoor Van Mierlolaan 17/1 , 3550 Heusden-Zolder
Tel.
0476570144
info@tcheusden.be
Website
www.tcheusden.be

Voorzitter

Fons Vanbilsen

Kapelstraat 1A 22 , 3550 Heusden-Zolder
GSM
0476 57 01 44
fonsvbls@hotmail.com