Toneelgroep Crescendo Viversel

Toneelgroep Crescendo Viversel was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Hoogtepunt zijn de opvoeringen. Niet zozeer omdat je zelf als acteur in de spotlight staat op de planken, maar omdat dàt het moment is dat het héle plaatje klopt: decor, kostuums, zaalbeleving …

Maart 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie stonden we op de planken met toneelgroep Crescendo.

Ja, corona zette ook het verenigingsleven van Toneelgroep Crescendo op zijn kop. Maar de groep hoopt deze periode nu achter zich te laten en kijkt uit naar nieuwe repetities die eind augustus starten. Twee keer per week komen de acteurs samen en groeien zo steeds meer en meer in hun rol.

Kirsten spreekt met veel enthousiasme: “Toneelspelen is een familieaangelegenheid bij ons. Mijn bompa speelde al sinds de oprichting van Crescendo mee! En de microbe is van generatie op generatie verder gegaan.”

Iedereen kan aansluiten bij de toneelgroep. Ervaring is niet nodig. Crescendo is vooral op zoek naar jong talent. Jo: “Momenteel ben ik, met mijn (bijna) 49, de jongste man, dus we kunnen wat vers bloed gebruiken.”

En niet alleen kandidaat-acteurs zijn welkom, op dit moment staat bijvoorbeeld een technieker licht en geluid op het verlanglijstje. 

De toneelgroep speelt elk jaar een stuk. Verspreid over het laatste weekend van november en de eerste twee weekends van december spelen ze 6 voorstellingen.

Margot geniet er nu al van: “Hoogtepunt zijn de opvoeringen. Niet zozeer omdat je zelf als acteur in de spotlight staat op de planken, maar omdat dàt het moment is dat het héle plaatje klopt: decor, kostuums, zaalbeleving …!” Esther en Stefanie vullen aan: “Onze toneelgroep speelt altijd een blijspel, de mensen komen kijken om een plezante (k)luchtige avond te beleven.”

Vorig jaar kon helaas geen 50-jarig feest. De souffleur fluisterde ons alvast in dat ze dit in 2022 dubbel en dik zullen goedmaken. Ben jij even benieuwd als wij?

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info
Toneelgroep Crescendo
www.toneelgroepcrescendo.be

Voorzitter

Louis Engelen

Kiewitstraat 46 , 3550 Heusden-Zolder