Toneelgroep Sint-Bona

Toneelgezelschap Sint-Bona was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

We doen het ook allemaal met hart en ziel, met liefde voor de kunst!

December 2019 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. We sluiten 2019 af met een bezoek aan toneelgezelschap Sint-Bona.

In vergaderlokaal 4 van ontmoetingscentrum Ons Huis in Berkenbos vallen we binnen tijdens de repetities van toneelgezelschap Sint-Bona. Voorzitter René Jeurissen staat ons te woord, om zo de beoefenaars van de edele podiumkunsten niet al te hard te storen. “Sinds september verzamelen we hier wekelijks, telkens op dinsdag en donderdag, voor de repetities”, vertelt René. “Na veel wikken en wegen besloten we samen om het stuk ‘Marthe & Mathilda’ op te voeren. Zoals je kan zien zijn onze acteurs en actrices druk in de weer met de voorbereidingen.  Ook onze technische ploeg bekijkt wat er mogelijk is qua decor”.

Sint-Bona vierde onlangs haar 75-jarig bestaan. Op die tijd passeerden maar liefst 153 leden, 120 toneelstukken, vier keer de wisselbeker van het Limburgs Toneel Verbond en een plaats in de categorie uitmuntendheid met het stuk 'Antigone'. “We hebben inderdaad niet stilgezeten”, aldus René. “We doen het ook allemaal met hart en ziel, met liefde voor de kunst!”

“Een memorabele passage was ongetwijfeld een optreden in de oude gevangenis van Hasselt”, herinnert René. “Het podium bestond uit enkele banken, met daarop wat houten platen. Het doek was net te kort om de scène volledig af te sluiten en van coulissen was al helemaal geen sprake. Er zat misschien niet veel volk in de zaal, maar ze keken alvast geboeid naar onze actrices”, grinnikt de voorzitter.

Bij het verlaten van de repetities krijgen we nog wat extra informatie in onze handen geduwd. Wie in maart 2020 nog op zoek is naar een gezellige avond, moet zeker de voorstelling ‘Martha & Mathilda’ meepikken in de toneelzaal van het SFC. Op 19, 20, 21, 24, 27 of 28 maart geniet je van talent van eigen bodem. Boodschap overgebracht!

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Dijkstraat , 3550 Heusden-Zolder
toneelgroep_Stbona@hotmail.com

Voorzitter

Jeurissen René

Lindestraat24 , 3740 Bilzen
renejeurissen@telenet.be

Secretaris

Jacobs Jenny

Dijkstraat 53 , 3550 Heusden-Zolder
renejeurissen@telenet.be

Contact

Raymaekers Theo

Acacialaan 8 , 3550 Heusden-Zolder
Tel.
011 57 54 75
raymaekers_theo@hotmail.com