Chiro Heusden

Iedere zondag werking van 6 tot 18 jaar

  • pagadders, kadees, speelclub, rakkers en kwiks van 14 tot 17 uur
  • tippers, toppers, tiptiens, kerels en aspi's van 14 tot 17.30 uur

Bivak: 21-31 juli

Chiro Heusden was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Chiro Heusden is the best!

November 2019 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. In deze editie maken we kennis met de vrolijke bende van Chiro Heusden.

Aan de ingang van ’t Heem staan Hanne, Myra en Maarten ons vol ongeduld op te wachten. Volwassen begeleider Maarten steekt meteen van wal: “Chiro Heusden is een plaats waar vreemden vrienden worden, waar vrienden nog betere vrienden worden. Waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, maar waar men ook wordt uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. Meteen ook de reden waarom ik er nog steeds ben.” Leidster Myra vult aan: “Als kind kon ik me elke zondag opnieuw samen met mijn vriendjes uitleven en daarom ben ik ook gebleven. We zijn een warme ploeg waar iedereen zijn best doet om er het beste van te maken.”

Elke zondag kan je terecht aan de lokalen in de Schomstraat. De jongste groepen zijn welkom van 14 tot 17 uur, de oudere groepen blijven verder ravotten tot 17.30 uur. “Als leiding bereiden we elke week leuke activiteiten voor, die we op vrijdag tijdens onze leidingskring voorstellen en bespreken”, vertelt Myra.

“Naast onze zondagen, organiseren we jaarlijks ook tal van evenementen”, verklapt Hanne. “Het Krak-moment op 24 december is ongetwijfeld het meest gekend. Die avond kan je op het kerkplein in Heusden-Centrum kerstavond afsluiten met een heerlijk soepje of een frisse jenever.” “Een andere klassieker is onze ouderavond”, vervolgt Maarten. “Op zaterdag 14 maart brengt elke groep een leuk dansje of grappige act voor de ouders. Iedereen is die dag van harte welkom in Het Kuipershof!”

Een goed journalist checkt natuurlijk altijd zijn bronnen. We klampen leden Fleur en Lisa aan en vragen of het inderdaad allemaal zo plezant is in Chiro Heusden. “Chiro Heusden is the best!”, roepen ze in koor. Bij deze is het verhaal dan ook bevestigd.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Sociale media

Contact

Schomstraat 10A , 3550 Heusden-Zolder
chiroheusden@gmail.com
Website
chiroheusden.wixsite.com/my-site

Hoofdleider

Cedric Moons

Tel.
0468/320712
chiroheusden@gmail.com