Zangkoor Exsultate Heusden

Zangkoor Exsultate was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Exsultate is allesbehalve een saai of oubollig koor. De genres zijn heel uiteenlopend, van musicals tot heel klassiek

Februari 2020 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze keer gaan we de muzikale toer op met koor Exsultate.

In het repetitielokaal in de Brugstraat horen we de leden van koor Exsultate hun stembanden opwarmen. Sara, Marjan en dirigent Bruno staan ons te woord. “Exsultate is allesbehalve een saai of oubollig koor. De genres zijn heel uiteenlopend, van musicals tot heel klassiek, begint koorlid Marjan. “Aansluiten bij het koor is tot op heden nog steeds mijn beste beslissing!” Sara vult aan: “Bovendien zorgt zingen in groep voor ontspanning van lichaam en geest. En dat is wetenschappelijk bewezen.”

“Elke dinsdagavond zakken we af naar de Brugstraat voor de wekelijkse repetitie”, vertelt Marjan. “Maar ons koor is meer dan zingen alleen”, grinnikt ze. “Elke eerste dinsdag van de maand stoppen we iets vroeger om samen onze stembanden te smeren in het koorcafé. Investeren in onze groepssfeer is minstens even belangrijk.” “Het is mede dankzij die goeie sfeer dat we dit jaar 65 kaarsjes mogen uitblazen”, besluit Bruno.

Bruno: “Begin juli is Vlaanderen gastheer van de World Choir Games, zeg maar Olympische Spelen van de koorwereld. Meer dan 25 000 koorzangers en de beste koren van de wereld zullen deelnemen. Uiteraard gaan we met koor Exsultate ons vel duur verkopen!”

“Aansluiten bij het koor is altijd mogelijk”, vertelt bestuurslid Sara. “Kennis van notenleer is mooi meegenomen, maar is zeker geen vereiste. Belangrijk is een juiste balans. Gezien de vrouwen in de meerderheid zijn, hierbij een warme oproep naar mannen om het koor te versterken.”

Mannen van Heusden-Zolder, jullie weten wat jullie te doen staat!

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie! 

Contact

Website
www.exsultate.be

Voorzitter

Mimi Tielens

Schreverland 37 , 3550 Heusden-Zolder