Husdinio gym (kickboksen)

Husdinio Fight Academy was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

We hechten veel belang aan de plaats die vechtsport heeft binnen het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling

November 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand werken we ons in het zweet bij Husdinio Fight Academy. 

De sociale meerwaarde die vechtsporten kunnen bieden, krijgt steeds meer aandacht. De sport wordt meer en meer ingezet om aan de persoonlijkheid te werken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Zo ook bij Husdinio Fight Academy. “We hechten veel belang aan de plaats die vechtsport heeft binnen het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling”, zegt Akin Duran. “Door onze leden op bewuste wijze de vaardigheden aan te leren, proberen we ervoor te zorgen dat ze die vaardigheden niet verkeerd of ongepast gebruiken.”

Volgens Büsra Tekin is vechtsport niet enkel voordelig voor je lichamelijke gezondheid, maar zorgt de sport ook voor mentaal welzijn: “Onze leden leren aan de hand van de sport veerkrachtig te zijn, eventuele agressie te kanaliseren en vervelende ervaringen een plaats te geven. Door zorg te dragen voor elkaar, ontstaat er bovendien ook een sterk groepsgevoel. We plannen ook heel wat activiteiten in groep om dat gevoel nog te versterken.”

De sportclub draagt maatschappelijke inzet hoog in het vaandel. “Leden die dat willen, kunnen hun steentje bijdragen aan verschillende projecten en de kwetsbare personen in onze omgeving een handje helpen”, verduidelijkt Mehmet Sentürk. “Zo proberen we ervoor te zorgen dat onze leden actief deelnemen aan de maatschappij.”

“Bij ons is iedereen welkom”, vult Esra Tiren aan. “Het team bestaat uit een gemengde, warme groep waarin iedereen zich aanvaard kan voelen. Vanaf 6 jaar kan je deelnemen aan onze trainingen en doorgroeien tot een volwaardige wedstrijdvechter. Ons jonge bestuur staat altijd open voor nieuwe en verfrissende ideeën van ieder teamlid.”

Waag jij je aan een pittige training bij Husdinio Fight Academy?

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info
Husdinio Fight Academy
Pastoor Paquaylaan 20
www.husdiniogym.be

Voorzitter

Akin Duran

GSM
0486 31 60 43