De Testersvereniging LCP

Het initiëren, stimuleren, ondersteunen en bevorderen van de belangstelling voor basketbal, met het doel deze sport op een positieve manier te promoten, dat is onze missie. Met Heusden-Zolder als decor vindt onze basketbalclub zijn doelgroep, zowel jong als oud, in de eigen gemeente en de (brede) regio. Hiermee willen we komen tot meer sport- en basketbalparticipatie in het bijzonder.

In België doen veel mensen aan sport of beweging. Toch loopt het sporten onder de jeugd terug. Het kan zijn dat mensen niet altijd weten wat er zoal in hun gemeente of stad georganiseerd wordt. Of men denkt dat het niets voor hen is. Men neemt ook minder tijd om er op uit te trekken, of vindt de drempel te hoog. Basketbalclub LCP Heusden-Zolder wilt u graag laten kennismaken met de basketbalsport. Deze sport is één van de meest gespeelde sporten ter wereld. Het is niet alleen een leuke sport om te beoefenen, maar vraagt ook een grote mate van discipline en inzet.

LCP Heusden-Zolder traint en speelt competitie op alle niveaus van jong tot oud(er). Alle omkadering (o.a. verzekering, kleding, enz. ...) is voorzien. Onze gediplomeerde trainers zorgen voor gedegen trainingen en goede wedstrijdbegeleiding. Zo leren de kinderen verschillende aanpakken en op spelenderwijze basketten.

LCP Heusden-Zolder wil in de eerste plaats een club zijn waar iedereen zich thuis voelt en op een aangename, educatieve wijze zijn lievelingssport kan beoefenen.

Onze heren van de A ploeg zijn daar een mooi voorbeeld van. Heel wat jongere spelers geven we graag de kans om in 1e provinciale te spelen in een gezonde, sportieve sfeer en zonder financiële tegemoetkomingen.

Ook op de terugweg van hun carrière is LCP Heusden-Zolder zeker de club waar spelers graag nog een paar seizoenen blijven hangen, maar sinds enkele seizoenen nu kunnen wij rekenen op een heel jong en goed samenhangend team dat voor onze basketbalclub koos om hun lievelingssport uit te oefenen.

Door het groeiende aantal spelers zijn wij gestart met een nieuwe ploeg in 4e provinciaal, die in 2016 erin slaagde om te promoveren naar 3e provinciale. Dit team bestaat voornamelijk uit onze eigen jeugd en geeft een extra kans om onze jongeren te laten doorstromen. Enkelen onder hen krijgen dan ook de kans om een extra wedstrijd in de A ploeg te spelen.

Voorzitter

Devinckt Freddy

Stationsplein 7 , 3550 Heusden-Zolder
Tel.
0474 / 12 34 56
info@lcptestvereninging.be