Youth of Rose

Youth Of Rose was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

We zorgen ervoor dat onze Rozen al van jongs af aan het belang van educatie inzien”

Oktober 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand steken we ons licht op bij Youth Of Rose. 

Studeren is niet altijd evident en zeker niet voor kinderen en jongeren die in kansarmoede leven. Bij Youth of Rose geven (afgestudeerde) studenten uit kwetsbare gezinnen hun ervaringen en leerstrategieën door aan hun ‘Rozen’ om hen voor te bereiden op een succesvolle schoolcarrière.

Fatmanur Tülümen verduidelijkt: “Wij studenten hebben Youth Of Rose opgericht om iets toe te voegen aan de maatschappij. We geloven dat een goede opleiding aan de basis ligt om een volwaardige wereldburger te zijn. We zorgen ervoor dat onze Rozen al van jongs af aan het belang van educatie inzien.”

Selcan Çelik vult aan: “We proberen de kinderen te motiveren zodat ze inzet tonen voor hun huiswerk en schoolactiviteiten. Door de nadruk te leggen op kwalitatieve begeleiding proberen we schoolachterstand bij maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren tegen te gaan.”

De vrijwilligersorganisatie focust op huiswerkbegeleiding en privé bijlessen. “Tijdens de huiswerkbegeleiding in groep observeren en bekijken we de noden van de deelnemers”, vertelt Selin Esen. “Elk kind is uniek en ze hebben allemaal hun eigen struikelblokken. Ons team stelt zich open om die hindernissen te overwinnen. We gaan samen met de ouders aan de slag zodat onze Rozen op termijn zelfstandig verder kunnen.”

Kübra Özer pikt hierop in: “Dankzij Youth Of Rose weten we wat kindgericht werken betekent en hebben we op jonge leeftijd al heel wat ervaring opgedaan. We gaan op zoek naar nieuwe lesideeën en verkennen innovatieve leerstrategieën om zo ieder kind individueel te begeleiden.”

Iedereen die nood heeft aan huiswerkbegeleiding of privé bijlessen kan zich inschrijven via www.youthofrose.com. Kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen krijgen voorrang tijdens het selectieproces. De groepslessen vinden plaats op dinsdag en donderdag, van 18 tot 20 uur. Ieder jaar organiseert Youth Of Rose in de loop van september een studiekeuzebeurs waarop succesvolle studenten uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen hun ervaringen delen met kansarme jongeren.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Stationsstraat , 3550 Heusden-Zolder
youthofrose@outlook.com
Website
www.youthofrose.com

Voorzitter

Fatmanur Tülümen