Electronic Dartsclub 't Vijvershof

 Electronic Dartsclub 't Vijvershof was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Wij zijn een dartclub waar plezier maken bovenaan staat. Goede resultaten boeken is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Juni 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand een schot in de roos met Electronic Dartsclub ’t Vijvershof.

Als er één sport populair is de dag van vandaag, dan is het zeker en vast darts. Dat hebben we natuurlijk te danken aan onze immer sympathieke Dimitri Van den Bergh. Hij speelde recent de pannen van het dak in de Premier League darts. Iets dichter bij huis kan je je 180’s gaan oefenen bij onze eigen dartsclub ’t Vijvershof. Luca Doop verduidelijkt: “Wij zijn een dartclub waar plezier maken bovenaan staat. Goede resultaten boeken is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Lachen en wat zeveren onder het genot van een fris pintje is ons motto”.

Caroline Kerkhofs pikt hierop in: “We zijn zeker ook een volwaardige competitieclub bestaande uit 1 ploeg op zaterdag en 3 ploegen op zondag. We gooien in het Genkse Verbond. Dat zijn allemaal ploegen uit de buurt met uitzondering van 2 Nederlandse ploegen. België-Nederland: plezier gegarandeerd! We doen regelmatig individueel mee met tornooien in binnen –en buitenland. We hebben geen vaste trainingsdagen, meestal spreken we onderling af wie er wanneer komt trainen.”

Iedereen die zin heeft in een pijltje gooien met een hoop plezier kan bij de club aansluiten. Om in competitieverband te darten kijkt het bestuur in welke ploeg je best terecht komt. “Wij zorgen voor de aansluiting met het verbond,” vertelt Remo Mandiau, “dan ben je klaar om met je ploeg de meeste punten te sprokkelen. Enige voorwaarde om in competitieverband te mogen darten is de leeftijd van 12 jaar.”

“Ook onze competitie ligt al bijna een jaar stil door de sluiting van de horeca,” vertelt Dimitri Hermans. “We hebben nog geen zicht op aankomende evenementen. In een normaal dartjaar organiseert het Verbond maandelijks een tornooi. Hier kan je punten verzamelen voor een plaatsje in de individuele ranking. We hebben momenteel 1 clublid die dit jaar heeft deelgenomen aan de PDC Qualifying School om zo verder door te breken in het circuit van de Professional Darts Corporation (PDC).”

It’s time to meet the players! Ben jij onze volgende dreammaker? 

Info
Electronic Dartsclub ‘t Vijvershof
Café ’t Vijvershof, Dekenstraat 58
Telefoon: 0477 31 83 58
caroline.kerkhofs@telenet.be

Contact

Café 't Vijvershof, Dekenstraat 58