Badmintonclub Hebad

De Vereniging Badmintonclub Hebad was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Iedere week vinden een kleine 100 jeugdspelers hun weg naar onze spor!

Januari 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand gaan we op bezoek bij badmintonclub Hebad.

Als competitieclub speelt Hebad met een ploeg in eerste èn tweede Nationale, maar de sleutel tot dat succes ligt volgens voorzitter Michiel Werckx toch bij de jeugdwerking: ‘Iedere week vinden een kleine 100 jeugdspelers hun weg naar onze sport, en krijgen ze de begeleiding op hun niveau.

De spelers van Hebad kan je in drie grote categorieën indelen: jeugd-, recreatie- en competitiespelers. Voor elk van deze groepen is er een aparte lijn in het beleidsplan, want iedere groep heeft uiteraard zijn eigen specifieke ondersteuning nodig.
Recreatiespeelster Silke Put: ‘Binnen de club vind je steeds de mogelijkheid om te sparren met iemand van je eigen niveau. Training of initiatie vind je er op ieders maat. Bovendien is in het inschrijvingsgeld alles inbegrepen, zelfs de shuttles.’

Voor competitiespeler Dylan Rosius is de professionele omkadering door gediplomeerde en gemotiveerde trainers, die hij bij Hebad vindt, super belangrijk: ‘We tellen dan ook heel wat toppers in onze rangen: ‘Marijn en Jona zijn Belgisch kampioen bij de elite; Yaro, Iljo en Amber zijn Belgische jeugdkampioenen.’

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Kinderen kunnen vanaf 6 jaar aansluiten bij de ShuttleKids en trainen op woensdagnamiddag. Alle andere jeugdspelers beginnen hun carrière op zaterdagvoormiddag met veel mogelijkheden om extra te trainen op maandag en/of woensdag. De betere spelers worden gestimuleerd om provinciale trainingen te volgen. Maar ook volwassen spelers kunnen aansluiten als recreatiespeler of als competitiespeler. Iedereen kan driemaal een testtraining doen vooraleer te beslissen om aan te sluiten.

Voorzitter Michiel Werckx kijkt uit naar welke kansen de nieuwe sporthal (in de Velodroom, red.) hen kan bieden: ‘Vandaag zijn we beperkt in wat onze infrastructuur betreft. We kunnen daarom geen Vlaams of Belgisch kampioenschap naar Heusden-Zolder halen. En we vinden dat onze eigen toppers dat wel verdienen!’

Laat ze dan maar snel met de bouw beginnen …

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Sporthal Olympia, P. Van Mierlolaan 17
secretariaat@hebad.net
Website
www.hebad.be