Jeugdhuis Bascule

Open

  • Vrijdag en zaterdag vanaf 21 uur

De Vereniging: jeugdhuis Bascule was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Wij richten ons vooral op jongeren tussen 14 en 30 jaar. Maar in de praktijk melden zich wel eens leden die jonger of ouder zijn.

februari 2021 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Deze maand zijn we op bezoek bij de (harde) kern van jeugdhuis Bascule.

Aan de meest plezante kelder van Heusden, aan jeugdhuis Bascule dus, treffen we de gezworen kameraden die de kern uitmaken. Wouter Putseys: “Al van kleins af aan was ik lid van de scouts en toen ik oud genoeg was om naar de Bascule te gaan, was die stap snel gemaakt. Onze lokalen liggen vlakbij in de buurt en heel wat van mijn scouts-vrienden waren ook lid.”

Bascule wil een plek zijn waar jongeren elkaar ontmoeten, nieuwe vrienden leren kennen en echt met elkaar kunnen praten. Het jeugdhuis wil jongeren ook activeren, aanzetten om dingen te doen door allerhande activiteiten te organiseren. Die activiteiten lopen van paintballen, over het jaarlijks Beerpong-tornooi, tot de 24-urige rolstoelrace van Eversel,” somt Michaël Demeer op. “Met zo'n activiteiten kan je niet anders dan je amuseren en een goede avond beleven.”

Iedereen kan lid worden. Nikolas Van Esser: “Wij richten ons vooral op jongeren tussen 14 en 30 jaar. Maar in de praktijk melden zich wel eens leden die jonger of ouder zijn. Dat kan, zolang jongeren in de meerderheid zijn en zij mee bepalen wat de activiteiten zijn, is iedereen welkom.”

Elk jaar, in normale tijden weliswaar, organiseert Bascule haar legendarische Zuip-Je-Lid fuif. Voor een vaste inkomprijs kunnen er die avond à volonté frisdranken of pintjes (enkel voor +16) gedronken worden. Elk fuifbeest krijgt daarbovenop een lidkaart en kan in de loop van het jaar aan verminderd tarief deelnemen aan de activiteiten. Wie lid wil worden van de kern, kan zich kandidaat stellen. Op een van de maandelijks kernvergaderingen wordt die kandidatuur besproken en al dan niet goedgekeurd. Andere thema’s op zo’n kernvergadering zijn bv. het financieel beheer, promotie en ledenwerving, planning van activiteiten, …

Het is hopen op een normale zomer want plannen zijn er genoeg met als speerpunt het jaarlijks ERF of Eversels Rock Festival.  “En als corona het toelaat kunnen onze leden zich op een BBQ verheugen en een paar dikke fuiven, zoals de Glowing Party, de Beursfuif of Bascule Terrast, ... Denk ook maar aan ons Beerpong- of kickertornooi of een Bascule carwash,” verklapt Mathias Swinnen. “Maar niks staat al vast.”

Nog even doorbijten dus en er komen prachtige tijden aan in Eversel.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Sociale media

Contact

Butastraat 20/1 , 3550 Heusden-Zolder
jhbascule@telenet.be