Gepubliceerd op donderdag 30 november 2017 12.40 u.
In Het Heike is al een nieuwe verkeersopstelling geplaatst. In de Kolderstraat worden de rijbaankussens vervangen door een slalomopstelling. Ook in de Geenrijt worden de kussens weggehaald.

In Het Heike werd deze week de een nieuwe verkeersopstelling geplaatst (een asverschuiving).

De eerdere proefopstelling werd als volgt aangepast:

  • De bakken werden verwijderd en vervangen door een slalomconstructie met paaltjes en met voorrangssignalisatie zodat het verkeer naar het centrum van Eversel moet afremmen:
    - een constructie met paaltjes voorbij de inrit van husnummer 10
    - een constructie met paaltjes schuin aan de overkant van huisnummer 10
  • De Zagerijstraat werd afgesloten met paaltjes van kant tot kant en met bebording F45 (doorlopende straat) aan de kant van de Bovenstraat en 2 borden C31 aan de kant van Het Heike (in beide rijrichtingen).

Ook voor de Kolderstraat heeft het schepencollege pas beslist om de twee rijbaankussens te vervangen door twee slalom-opstellingen met paaltjes op de weg en een snelheidsverlaging tot 50 km/u ter hoogte van de opstellingen.

Tevens werd maandag op het schepencollege beslist om de rijbaankussens in de Geenrijt weg te halen. Omdat de straat door hulpdiensten en door lijnbussen gebruikt wordt, zijn er geen andere verkeersremmers mogelijk. Dit zal door de mobiliteitscel verder opgevolgd worden op het vlak van verkeerssnelheid en na 2 maanden geëvalueerd te worden.

In bepaalde straten , zoals de Mommestraat en de Padbroekweg, zal de snelheid verlaagd worden naar 50km/uur. Dit omdat bestuurders nu niet voldoende afremmen in de buurt van de verkeersremmers.