Verken onze trage wegen

Gepubliceerd op vrijdag 17 dec 2021 om 12:14

Als meer mensen onze trage wegen ontdekken, blijft de auto misschien wat vaker stilstaan en ontlasten we het drukke verkeer.

Heb jij de speciale naambordjes bij onze trage wegen al gespot? Collega's van De Winning en RLLK plaatsten eind november de naambordjes van een 30-tal voetwegels, veldwegen of doorsteekjes zonder doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Onze collega’s werkten voor dit trage wegen verhaal nauw samen met de dorpsraden. Wij spraken met Louis Hauquier (dorpsraad Bolderberg) en Patrick Neuteleers (dorpsraad Heusden), twee liefhebbers van onze trage wegen.

Louis, waarom ligt dit project jou zo nauw aan het hart?

“Trage wegen vormen de kortste en veiligste verbinding tussen de verschillende kerkdorpen. Als meer mensen ze ontdekken, blijft de auto misschien wat vaker stilstaan en ontlasten we het drukke verkeer. De trage wegen nodigen ons ook uit om meer te wandelen en ze leren gebruikers om respect te hebben voor de natuur.”

Patrick, waarom zijn de nieuwe naambordjes zo belangrijk?

“Ik vind dit een prachtig project en de naambordjes brengen ons weer een stapje vooruit. Ze maken de trage wegen herkenbaar. Als meer inwoners erover wandelen en fietsen, dan blijven ze hopelijk goed onderhouden.” 

Hebben jullie een favoriete trage weg?

Patrick: “Je vindt me vaak op het Beetspad dat vanaf de Schootstraat naar de Mangelbeekvallei loopt en daar aansluit op het Maalbeekpad naar Zolder en Boekt.”

Louis: “Voor mij is dat ’t Zulleke in Bolderberg. Het wegje, dat sinds enkele jaren wel deels afgesloten is, leidt je door de prachtige natuur naar de Kluis.”

Ben je nog op zoek naar een leuke covid-veilige winteractiviteit? Trek je wandelschoenen aan, zoek de naambordjes allemaal op en ontdek je dorp en heel de gemeente van een andere kant!