Vijverrun

Deze unieke bosloop vindt op zondag 20 maart 2022 opnieuw plaats in het waterrijkste gebied van België, door de bossen en langs de vijvers van Midden-Limburg. De VijverRun33 is de seizoensopener van Vandersanden Limburgs Run.

Programma en locatie

Start en finish zijn gelegen aan de Witte Zaal, Kluisstraat 1.

Vanaf 11.00 uurAfhaling borstnummers in de sporthal van Bolderberg
12.00 uurStart 33 km
12.30 uurStart 5 km
13.45 uurStart 12 km

Inschrijvingen

Je kan inschrijven vanaf 31 januari tot en met vrijdag 18 maart 2022 11.59 uur.

Online inschrijven

Schrijf je jezelf in voor 13 maart 23.59 uur, dan krijg je een gepersonaliseerd borstnummer.

De dag zelf zullen er geen inschrijvingen mogelijk zijn.

Afstand Inschrijving
33 km € 14
12 km € 12
5 km € 6

Deelnamepakket

In de prijs inbegrepen:

  • een veilige organisatie
  • tijdsregistratie
  • borstnummer met chip
  • bevoorrading onderweg
  • eindbevoorrading
  • verzekering
  • een prachtig parcours

Parcours

Gewone loopschoenen zijn aangewezen. Het kan op sommige plaatsen wat modderig zijn indien het veel zou regenen de weken/dagen voor de start.

 
 

Tijdsregistratie

Je tijd wordt geregistreerd via een chip in je borstnummer. Deze kan je afhalen voor de wedstrijd in de sporthal van Bolderberg.

Je draagt je borstnummer verplicht vooraan.

Tijdslimiet

Op de 5 km en 12 km staat er geen tijdslimiet.

Lopers die deelnemen aan de 33 km, moeten de ingang van het Vogelsanckbos bereiken voor 15 uur op 23 km (minimumtempo van 7’54/km of een snelheid van 7,6 km/u).

Wanneer je de tijdslimiet niet haalt, wordt jou een kortere route aangeboden naar de aankomst.

Bevoorrading

Er is om de 5 km bevoorrading voorzien met water en vanaf 15 km ook met sportdrank, rozijnen en bananen. Voor de laatste twee km is er op de Kluisberg een extra bevoorrading met alleen water.

Bij de aankomst is er sportdrank en water zolang de voorraad strekt.

Opgelet! Als loper breng je je eigen beker mee. 

Afval

Deze natuurloop loopt door een prachtig natuurgebied. Bij de uitstippeling van het parcours is er rekening gehouden met de draagkracht van het gebied.

We vragen dan ook met aandrang om geen afval achter te laten op het parcours. Aan de aankomst zijn er vuilbakken voorzien.

Omkleden en douchen

Je kan je omkleden in de kleedkamers van de sporthal.  Ook is er de mogelijkheid om te douchen indien de coronamaatregelen het toelaten.

Podium

Er is een prijzenpakket voor de top 3 van elke afstand en een trofee voor de winnaar (M/V) van de 33 km. De prijsuitreiking gebeurt onmiddellijk aan de finish nadat de eerste 3 plaatsen bekend zijn.

Bereikbaarheid/parking 

Je kan parkeren aan domein Bovy in de Galgeneindestraat, aan de kerk van Bolderberg, langs de Sint-Jobstraat of op het grasveld aan de Vrunstraat 6.

Ga naar Google Maps

Annuleren/wisselen van afstand

Als de VijerRun33 niet kan doorgaan door federale, Vlaamse of lokale maatregelen betalen we 100% van het inschrijvingsgeld terug.

Annuleer je zelf voor 7 maart, wordt er 20% ingehouden als administratieve kost. 

Annuleer je zelf op 7 maart of later, is er een terugbetaling van 90% enkel bij een geldig doktersattest of quarantaine-attest. Zonder geldig attest is er geen terugbetaling.

Wil je je startnummer doorgeven aan iemand anders? Dat kan tegen betaling van € 1.

Wil je wisselen van afstand? Dan betaal je het surplus op het inschrijvingsgeld bij of krijg je het teveel betaalde inschrijvingsgeld terug.  Er wordt hierbij ook een extra kost van € 1 aangerekend. 

Bij annulering of wijziging van je inschrijving stuur je een e-mail naar info@limburgruns.be met vermelding van naam en afstand.

COVID-19 maatregelen

Gezond sporten

We willen iedereen er op wijzen dat het in deze tijden belangrijk is om te zorgen voor een goede conditionele voorbereiding in aanloop naar de VijverRun33. Het neerzetten van toptijden is in deze periode van minder belang. Langdurig en intensief sporten verzwakt de immuniteit gedurende 14 dagen en is niet aangeraden.

Meer info kan je terugvinden op www.gezondsporten.be en www.sportkeuring.be of via de bijlage onderaan.

Wat verwachten we van de sporter?

We vragen aan iedereen om zeker een mondmasker te dragen in de start- en finishzone en in alle binnenruimtes. Gelieve ook afstand te houden van andere deelnemers. Als dit niet mogelijk is, is het dragen van een mondmasker aangeraden.

Deze organisatie is mogelijk gemaakt door onze partners : 

Dranken Bartels - Sealprof - Café In't Dorp - Internetgazet Heusden-Zolder