Voetbalclub KVK Wieze Boys

KVK Wieze Boys was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

We hebben een sterke lokale verankering en staan terecht bekend als een warme, familiale club

Januari 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. We zetten het jaar sportief in met de spelers van KVK Wieze Boys.

In de kantine van KVK Wieze Boys wachten Lode, Frederique, Bart en Christophe ons op. Voorzitter Lode Beerten geeft de aftrap: “Enkele vaste tooghangers van Wieze Palace hadden het geweldige idee om in Boekt een voetbalclub te starten en ze doopten hun ploeg ‘Wieze Boys’. De club bestaat ondertussen al meer dan 50 jaar. Daardoor mochten we de titel ‘Koninklijke’ toevoegen aan onze clubnaam, een hele eer.”

Dat de Wieze Boys een hartelijke club is, staat buiten kijf. “Bijna al onze spelers wonen in Heusden-Zolder of zijn hier opgegroeid,” zegt trainer Bart Derwael. “We hebben dus een sterke lokale verankering en staan terecht bekend als een warme, familiale club.”

Dat bevestigt ook speler Frederique Ceci: “Onze bestuursleden zijn een voor een gepassioneerde voetballiefhebbers die zich dagelijks inzetten om ervoor te zorgen dat het veld er perfect bij ligt en dat de spelers niets te kort komen. Ze leggen ons in de watten met een jaarlijks mosselfeest, wekelijkse hamburgers na de match, … Niets is te veel voor ons bestuur!”

“Iedereen is vrij om zich aan te sluiten bij ons,” gaat trainer Christophe Vernijns verder. “Helaas hebben we geen jeugdwerking en kunnen alleen (jong)volwassenen bij ons voetballen. De A-ploeg is de laatste jaren succesvol geweest met onder andere twee opeenvolgende titels en bekers. “We mochten de beker zelfs houden omdat we drie keer in vijf jaar konden winnen. Een unicum voor onze club!”

De club laat haar gouden jubileum niet onopgemerkt voorbij gaan. “Op 3 juni organiseren we Wieze’s Golden Party,” verduidelijkt Lode. “We wisten niemand minder dan Regi te strikken als hoofdact. Iedereen is welkom en wij hopen alvast om het 50-jarig bestaan van onze club met z’n allen te vieren!”

Vieren jullie mee?

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info
KVK Wieze Boys
Kongostraat
www.vkwiezeboys.be

Contact

Voetbalterreinen Wieze Boys, Kongostraat
Website
www.vkwiezeboys.be

Secretaris

Peter Put

GSM
0475 62 15 82
peter.put@telenet.be