Voetbalclub Naaldert FC

Voetbalploeg  Naaldert FC was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Onze ploeg bestaat uit een gezonde mix van jong talent en ervaren rotten. Een succesformule als je het mij vraagt

Januari 2020 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. We starten 2020 sportief met voetbalploeg FC Naaldert.

Op de terreinen van KVV Heusden-Zolder wachten Bram, Nikola, Elroy en Glenn ons op. “Elke zondagvoormiddag staan we om 10 uur paraat op het plein om het beste van onszelf te geven. Onze ploeg bestaat uit een gezonde mix van jong talent en ervaren rotten. Een succesformule als je het mij vraagt”, vertelt Nikola. “Al heeft de jeugd het soms wat moeilijk met het vroege uur op zondag. Er moet af en toe eens iemand uit zijn bed gebeld worden”. Glenn gaat verder: ”De resultaten liegen er niet om. Van de vijftien gespeelde wedstrijden, hebben we slechts twee keer het onderspit moeten delven. Toch niet slecht denk ik dan!”

“De jaarlijkse hoogtestage in Borlon is iets waar we met de hele ploeg met veel goesting naar uitkijken”, vertelt Elroy. “In tegenstelling tot wat jullie denken, het is geen weekend om ons sportief voor te bereiden”, grinnikt hij. “Het is eerder een ontspannend gebeuren waar we wandelen, een kaartje leggen en een toffe activiteit doen. Kortom, gezellig samenzijn.”

FC Naaldert is meester in het voetbal sinds 1983 en dat is voor een recreatieve ploeg niet evident. “Alles heeft namelijk een prijskaartje”, vertelt Nikola. “Naast de bijdrage van de leden, organiseren we zelf ook acties om onze kas te spijzen. Onze jaarlijkse eetdag is daar een mooi voorbeeld van. Iedereen is zeker welkom op 21 maart in onze kantine.”

Voorzitter Bram: “Wil je graag deel uitmaken van onze hechte familieclub of ben je op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Zit je al in een ploeg en wil je een wedstrijd tegen ons spelen? Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg!” Voetballers van Heusden-Zolder en ver daarbuiten … jullie zijn gewaarschuwd.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!