Tijdens de voorleesweek zetten we het belang en het plezier van voorlezen in de kijker.
Dit jaar staan alle baby's en peuters op de eerste rij!
Doe je mee? Thuis, in de opvang, op school, in de bib, in je buurt, ...
Voorlezen kan overal!

Activiteiten & workshops

  • 17 november - 10 tot 11.30 uur: verhalen in de bib Hou jij ook van fantastische verhalen? Kom dan op zaterdag 17 november verkleed in je favoriete kostuum of lievelingspersonage naar de bibliotheek en wandel mee van verhaal tot verhaal. Voorlezers van dienst zijn de kinderen van boekenclub Cool4Kids. Vrije toegang!

  • 23 november: workshop ‘voorlezen met een boekje in een hoekje’ door Inge Umans Hoe kan je voorlezen en welke boekjes zijn leuk? Gedurende een uurtje gaat Inge samen met jou en je kind op ontdekking. Je krijgt heel wat tips om zelf mee aan de slag te gaan. Deze workshop is specifiek voor baby’s en peuters (0-3 jaar) en hun (groot)ouders. Deelnemen kan op 9 uur, 10.10 uur of 11.20 uur. Inschrijven is verplicht! (i.s.m. Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang)

  • 24 november – 9 tot 10 uur: workshop ‘babygebaren’ Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Tijdens deze workshop geeft Esther Sluijsmans (logopediste, babycoach en babygebarendocent van Babycoaching Esther) ervaar je hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met je kind. Voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar met hun (groot)ouders. Inschrijven is verplicht!

  • 24 november – 10.30 tot 12 uur: workshop ‘verhaaltjes om van te smullen’ Een ridder, een draak, een deugniet, paddenstoelen, een paard, een slang … Verhalen van ver en dichtbij. Kom er gezellig bij zitten, neem je kindje op schoot en luister samen naar een mooi, spannend of grappig verhaal! De workshop eindigt met een heerlijk smulmoment. Voor peuters en kleuters tot 5 jaar. Inschrijven is verplicht! (i.s.m. De Gezinsbond)

  • 24 november - 10 tot 12 uur: verhalen in de bib Onze voorleesvrijwilligers lezen voor uit de mooiste prentenboeken. Een leuke activiteit voor peuters en kleuters met hun (groot)ouders. Inschrijven is niet nodig.

Deelnemen?

Schrijf je voor 20 november in via

Vermeld steeds

  • naam ouder/kind
  • geboortedata / telefoonnummer 
  • je keuze van workshop (Voorlezen sessie 1, 2 of 3 - Babygebaren - Verhaaltjes)

Foto's en filmpjes