Gepubliceerd op dinsdag 11 februari 2020 10.34 u.

Met de European Disability Card (EDC) wordt cultuur, sport en vrijetijdsbesteding een stuk toegankelijker voor mensen met een beperking. Dankzij het kaartje krijgen ze in binnen- en buitenland bepaalde voordelen of kortingen bij veel partners zoals steden en gemeenten. Ook onze gemeente is een EDC-partner.

In Heusden-Zolder was er bovendien al geruime tijd de nodige aandacht voor mensen met een beperking. De keuze om mee te stappen in het EDC-verhaal, was dan ook vanzelfsprekend. Denken we maar aan de ondersteuning van onze G-sporten zoals basketbal en badminton, maar ook aan hulp op maat tijdens de kinder- of sportkampen. Circuit Zolder biedt eveneens voordelen aan zowel EDC-kaarthouders als hun begeleiding. Vanuit sportief oogpunt is er zeker voldoende draagvlak.

Tot slot is er op cultureel gebied een ruim aanbod van Daisy-luisterboeken in onze bibliotheek en helpen onze medewerkers van CC Muze met veel plezier personen met een handicap verder om hen voorstellingen in de beste omstandigheden te laten bijwonen. Onze teams bekijken op welke manier we in de toekomst op de beste manier kunnen inzetten op inclusief beleid, op maat van elke burger.