Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018 12.25 u.
In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Grote Oorlog eindigde. Om die reden herdenken we van 1 t.e.m. 18 november in onze gemeente de bevrijding op feestelijke wijze.

Met Vrijstaat ‘festival voor de vrede’ bundelen we tal van activiteiten in een groots project. Door verschillende organisaties samen te brengen, presenteren we een overzichtelijk en uitgebreid programma met voldoende aandacht voor elk initiatief. Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten valt binnenkort in je brievenbus.

VRIJSTAAT biedt voldoende ruimte voor creaties van eigen bodem (tentoonstellingen, workshops, muziekopvoeringen, …) maar ook aan bestaande voorstellingen (programmatie lezingen, muziek en theater) en traditionele herdenkingen. Het wordt een mooi aanbod van zowel betalende als gratis activiteiten.

We duiden alle activiteiten rond WO I aan met een margriet. Na de oorlog werd de margriet in onze streken gebruikt als symbool voor het inzamelen van fondsen. Samen met de Provincie Limburg zetten we de margriet terug als symbool terug in de kijker.

Van plan om één van de activiteiten te bezoeken? Draag dan ook jouw steentje bij voor de vrede en schrijf je naam op een steen. Op die manier geef je aan dat ook jij aan een toekomst zonder oorlog wil werken.

Dit is een organisatie van de gemeente Heusden-Zolder in samenwerking met MUZE, GABK, CVO, BIB, ART 27 m.m.v. Volkoren Grijs, Botswing, Harmonie De Ware Vrienden, Exsultate, Roxy Cinema, Sint Franciscollege, Diafragma 11, heemkundige kringen van Heusden & Zolder, Verbroederingscomité, CBOS Leopoldsburg en talrijke vrijwilligers. Het project krijgt de steun van de Vlaamse Gemeenschap en provincie Limburg.