Vrouwenbeweging Dogus

Vrouwenvereniging Dogus was te gast was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz).

We focussen ons tegenwoordig steeds meer op kindjes met een beperking. Een glimlach op hun gezicht toveren, daar doen we het voor!

September 2022 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie gingen we op bezoek bij vrouwenbeweging Dogus.

Dogus is Turks voor ‘wedergeboorte’. De vereniging zamelt al ruim 20 jaar geld in om mensen met een fysieke beperking te helpen met rolwagens en rolstoelen. De werking richt zich voornamelijk op Turkije, maar ze zijn ook in andere landen actief.

Sükran Zevne: “We huren een vrachtwagen en sturen die naar Turkije vol met hulpgoederen. Van rolstoelen tot orthopedisch materiaal. Zo proberen we mensen daar, die zelf geen geld hebben voor deze hulpmiddelen, een kans te geven op een normaal leven, een wedergeboorte zeg maar.”

De vereniging wijzigde onlangs licht haar koers. Nurten Caz legt uit: “We focussen ons tegenwoordig steeds meer op kindjes met een beperking. Een glimlach op hun gezicht toveren, daar doen we het voor!”

Om de nodige financiële middelen bij elkaar te krijgen, organiseert Dogus dansavonden en andere activiteiten. De leden van de vereniging staan in voor de praktische zaken. “De locatie klaarzetten, hapjes maken, dj’s boeken … ons takenpakket is uitgebreid,” verduidelijkt Birsen Nallar. “We zijn allemaal manusjes-van-alles en iedereen draagt op een eigen manier een steentje bij.” Wie zich geroepen voelt, kan de vereniging ook steunen met een schenking.

Nevim Biyikli: “Je vindt ons ook regelmatig op evenementen zodat inwoners ons leren kennen en ontdekken wat we doen. Wil jij je bij ons aansluiten? Iedereen is welkom! Spreek ons dus gerust eens aan.”

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Info

Doğuş
Sükran Zevne
sukran.zevne@hotmail.com
0479 77 78 86