Gepubliceerd op woensdag 25 november 2020 13.39 u.

Heusden-Zolder werkt samen met de kerkbesturen en de pastorale teams aan een toekomstvisie voor de acht kerkgebouwen op het grondgebied van onze gemeente. De stem van onze inwoners is cruciaal om tot een gedragen plan te komen. Wat zijn volgens jou de kwaliteiten van de parochiekerken? Welk idee voor de toekomst wil je graag delen? En hoe kan dat idee gerealiseerd worden? Onder de huidige coronamaatregelen is het onmogelijk om participatiemomenten te organiseren. In afwachting van een of meerdere inspraakmomenten in het voorjaar van 2021 kan je op hier alvast een enquête invullen over jouw parochiekerk.

Sint-Willibrorduskerk in Heusden-Centrum

Sint-Jacobuskerk in Eversel

Sint-Valentinuskerk in Berkenbos

Onze-Lieve-Vrouwkerk in Lindeman

Sint-Hubertus en Vincentiuskerk in Zolder-Centrum

Heilig-Hartkerk in Boekt

Sint-Quirinuskerk in Viversel

Sint-Jobkerk in Bolderberg

De bevraging blijft online tot er een fysieke participatievergadering plaatsvindt. Wie liever een papieren versie invult, kan contact opnemen met roel.deridder@uhasselt.be of met de kerkfabriek in kwestie. De ingevulde enquêteformulieren vormen samen een belangrijke bouwsteen met betrekking tot de toekomst van de kerken van Heusden-Zolder. Deel je mening en visie!

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met roel.deridder@uhasselt.be. De bevraging maakt deel uit van een traject dat PARCUM en de Universiteit Hasselt uitvoeren in opdracht van lokaal bestuur Heusden-Zolder.