Gepubliceerd op dinsdag 4 december 2018 15.27 u.
Onlangs werden Mollerpad en Muitenberghof aan onze straatnaamlijst toegevoegd. Maar ondertussen staan er 2 nieuwe bouwprojecten op stapel waarbij weer 2 nieuwe straten worden aangelegd. Heb jij een suggestie voor een passende naam?

Muitenberghof en Mollerpad zijn onze nieuwste straten

Voor de nieuwe zijstraat Poorthoevestraat koos de gemeenteraad uit de vele inzendingen voor Mollerpad. “Moller” is het dialectwoord voor molenaar en moller Vaes had er jarenlang zijn maalderij.

Begin 2018 werd er een vergunning verleend voor het ontwikkelen van een handelszone aan de Koolmijnlaan nabij de Muitenbergstraat. De nieuwe ontsluitingsweg voor deze handelszone krijgt de naam Muitenberghof. In de nieuwe straat wordt ook parkeergelegenheid voorzien.

Meer nieuwe straten op komst!

Er staan 2 nieuwe bouwprojecten op stapel waarbij ook 2 nieuwe straten worden aangelegd:

  • Aan de Sint-Jansblok komt een uitbreiding met 36 woongelegenheden. De nieuwe toegangsweg heeft een nieuwe straatnaam nodig.
  • Vanaf de Pastoor Van Mierlolaan zal een nieuwe straat getrokken tussen de sporthal en de achterkant van het Kuipershof. De drankenhal langs de G.Gezellelaan wordt gesloopt. In plaats komen 17 appartementen en een kantoor, verdeeld over 3 woonblokken.

Hieronder in de bijlage kan je deze nieuwe straten op plannetjes bekijken. Heb je een passende naam in je hoofd, aarzel dan niet om voor 15 januari je suggestie met wat toelichting in te sturen.

Suggestie doen