Riolerings- en wegenwerken in Lusthofstraat en Zagerijstraat

Gepubliceerd op dinsdag 26 sep 2023 om 09:30

Update - 23/10/2023

Op 20 november starten de rioleringswerken in de Zagerijstraat. De aannemer werkt er tot aan het kerstverlof. Indien de werken in de Zagerijstraat vroeger klaar zijn, starten we ook al voor het kerstverlof in de Lusthofstraat. 


Update - 26/09/2023

Op maandag 25 september vond een infovergadering plaats voor buurtbewoners. De getoonde presentaties vind je terug in de downloadlijst onderaan deze pagina.


Oorspronkelijk bericht - 24/01/2023

In de Lusthofstraat en de Zagerijstraat zal een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden; het regenwater en het vuilwater worden dus apart afgevoerd. Na de aanleg van de riolering wordt ook het regenwater en het vuilwater van de huizen losgekoppeld van elkaar. De bewoners kregen hiervoor al een afkoppelingsadviseur op bezoek.

Ook de weg wordt vernieuwd: er wordt een nieuwe asfaltverharding aangelegd en aan weerskanten van de weg komen een wadi’s en laanbomen. In deze wadi’s kan het regenwater plaatselijk infiltreren. Tussen de wadi’s en de rijweg wordt een strook grasdallen aangelegd. Ten slotte wordt t.h.v. het kruispunt Het Heike/Zagerijstraat een nieuwe toegankelijke bushalte aangelegd.