Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2019 13.17 u.
Op de E314 in Heusden-Zolder start de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland.

Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer dan op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland is dan ook een tweetal maanden afgesloten tot het einde van de werken.

Op de E314 ter hoogte van Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer een derde rijstrook aan in beide richtingen over een afstand van zo’n 3,5km. Meteen wordt de snelweg er over de volledige breedte grondig vernieuwd. De voorbije maanden heeft de aannemer de E314 richting Leuven en de brede middenberm al aangepakt.

Op woensdag 22 mei start ook de uitvoering op de zijde richting Nederland gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden op de zijde richting Leuven, via doorsteken door de middenberm. 
Er geldt ook een snelheidsbeperking aan de werfzone. Die omzetting van het verkeer gebeurt enkele nachten op voorhand, vanaf maandagavond 20 mei om 20 uur.

Tijdens deze werken worden de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland afgesloten. Deze liggen pal in de werfzone. Verkeer op de autosnelweg dient de voorgaande of eerstvolgende afrit te nemen. De op- en afrit 27 in de richting van Leuven blijven wel open. 

Vanaf half juni zal in de omgeving de gewestweg N729 Stokrooieweg een maand afgesloten zijn ter hoogte van de brug van Stokrooie. Dit door werken van De Vlaamse Waterweg in kader van de verhoging van de brug over het Albertkanaal. Via de E314 richting Nederland volg je dan de omleiding via afrit 28 ‘Zolder’ om Viversel en Bolderberg te bereiken.