Werken in de Westlaan en Kerkstraat

UPDATE 20/11: De werken in de Kerkstraat zijn bijna afgelopen. Dinsdag 21 november wordt de rode asfalt van het fietspad geplaatst, woensdag 22 november volgt de asfaltverharding van de rijweg. Donderdag 23 november start aannemer Hoogmartens dan in de Westlaan. Het doel is om voor het kerstverlof de betonnen kantstook/borduur en de onderlaag van het fietspad in asfalt te plaatsen aan de kant van de even huisnummers (kant De Vierseleer). Na het kerstverlof begint de aannemer dan aan de overzijde. De planning is uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden. 
Doorgaand verkeer is niet mogelijk tijdens de werken en volgt een omleiding via de Kerkstraat. Plaatselijk verkeer blijft meestal wel mogelijk.

De lijnbussen zullen via de Kerkstraat tot aan de rotonde rijden om daar terug te keren en dan via de Zwembadstraat en de Schaltusstraat te ontsluiten.

Omleidingsweg met tijdelijk haltes De Lijn

In de Westlaan en Kerkstraat is een renovatie van de bestaande wegenis met als uitbreiding de aanleg van fietspaden voorzien. De bestaande weg krijgt een nieuwe betonnen wegopsluiting en een waterafvoer over heel het traject met nieuwe straatkolken. Ten slotte wordt ook de asfaltverharding vernieuwd. In de Kerkstraat en de bebouwde kom in de Westlaan komen er aanliggende fietspaden van 1,75 m breed. In de Westlaan buiten de bebouwde kom worden vrijliggende fietspaden 2 m breed.

De werken starten op 31 juli aan de rotonde Westlaan/Kerkstraat in de richting van nieuwe brug over Albertkanaal met als doel klaar te zijn vóór de aanvang het nieuwe schooljaar.

Als volgende fase wordt dan de Kerkstraat ingepland. Daarbij kan je de meeste hinder verwachten tussen 11 september en 08 oktober. De aannemer plant deze volledige fase klaar te hebben tegen eind oktober 2023.

In de Westlaan worden ondertussen al voorbereidende werken aan de nutsleidingen uitgevoerd. Het bovengronds elektriciteitsnet wordt daarbij ondergronds gebracht en deze werken brengen mogelijk ook wat hinder mee. Afhankelijk van de vordering van deze werken kunnen de wegenwerken op dit deel van de Westlaan begin november starten. Denk eraan dat wegeniswerken onderhevig zijn aan weersomstandigheden.