Woensdag 11 september tot 10 uur

Van 11 tot en met 15 september verwelkomen we het Europees Kampioenschap Wielrennen in Limburg. We staan op de eerste rij om wielrenners en -rensters uit verschillende leeftijdscategorie├źn te zien starten in de strijd voor de felbegeerde Europese titel.

Het sportief feest start dagelijks aan de velodroom. Het parcours van de jongste dames is korter en verloopt via Kerkstraat, Terlaemenlaan, Sint-Jobstraat richting Stokrooie brug.

Kom supporteren in de fanzone aan de velodroom of kom buiten langs het parcours.

Verkeersmaatregelen langs het parcours

Er geldt een parkeerverbod langsheen het volledige EK-parcours.

Het parcours hieronder wordt afgesloten voor alle verkeer op woensdag 11 september van 8 tot 10 uur. Let op, inwoners van Bolderberg kunnen zich op woensdag tussen 9.15 en 10 uur niet met de auto verplaatsen want vanaf 9.15 uur gelden er ook nog andere afsluitingen voor alle andere tijdritten op die dag. Bekijk dus ook zeker de info over de verkeersmaatregelen op woensdag 11 september vanaf 9.15 uur.

Hoe kan ik mij best verplaatsen?

Tijdens het EK blijven alle bestemmingen steeds bereikbaar te voet, met de fiets of step. We raden je aan om korte verplaatsingen op deze manier af te leggen. Dan ondervind je immers geen enkele hinder van het parcours of van de wegafsluitingen!

Tip: kom je met de fiets naar de start, parkeer je fiets dan in de bemande fietsenstalling vlak bij de fanzone!

De dienstregeling van De Lijn wordt aangepast. Alle info rond omleidingen vind je net als de routeplanner op https://www.delijn.be/nl/

Als je je toch met de auto moet verplaatsen tijdens het EK, maak je best gebruik van Waze of Google Maps. Deze applicaties zullen rekening houden met de verkeersmaatregelen die gelden tijdens de wedstrijden. Is je straat ingesloten door het parcours, bekijk dan zeker onze suggesties:

Straat/wijkAlternatief
De wijk Bolderberg-West (tussen Circuit Zolder en de Sint-Jobstraat) is niet toegankelijk tijdens de tijdrit van de dames junioren.Plan je verplaatsingen op een ander moment. Toch een auto nodig? Parkeer je wagen dan aan de oostzijde van het parcours (Sint-Jobstraat).

De wijk Kuilberg (tussen de Sint-Jobstraat en het Albertkanaal) is niet toegankelijk tijdens alle tijdritten op woensdag 11/9 en donderdag 12/9. Plan je verplaatsingen op een ander moment. Toch een auto nodig? Parkeer je wagen dan aan de oostzijde van het parcours (Sint-Jobstraat).