Woensdag 11 september vanaf 9.15 uur

Van 11 tot en met 15 september verwelkomen we het Europees Kampioenschap Wielrennen in Limburg. We staan op de eerste rij om wielrenners en -rensters uit verschillende leeftijdscategorieën te zien starten in de strijd voor de felbegeerde Europese titel.

Het sportief feest start dagelijks aan de velodroom. Via Circuit Zolder en de kerk van Viversel loopt het parcours vervolgens naar het centrum van Zolder om onze gemeente te verlaten via De Drij Dreven. Kom supporteren in de fanzone aan de velodroom of kom buiten langs het parcours.

Verkeersmaatregelen langs het parcours

Er geldt een parkeerverbod langsheen het volledige EK-parcours.

Het parcours wordt ook afgesloten voor alle verkeer op woensdag vanaf 9.15 uur tot en met 18 uur.

Hoe kan ik mij best verplaatsen?

Tijdens het EK blijven alle bestemmingen steeds bereikbaar te voet, met de fiets of step. We raden je aan om korte verplaatsingen op deze manier af te leggen. Dan ondervind je immers geen enkele hinder van het parcours of van de wegafsluitingen!

Tip: kom je met de fiets naar de start, parkeer je fiets dan in de bemande fietsenstalling vlak bij de fanzone!

De dienstregeling van De Lijn wordt aangepast. Alle info rond omleidingen vind je net als de routeplanner op https://www.delijn.be/nl/

Als je je toch met de auto moet verplaatsen tijdens het EK, maak je best gebruik van Waze of Google Maps. Deze applicaties zullen rekening houden met de verkeersmaatregelen die gelden tijdens de wedstrijden. Is je straat ingesloten door het parcours, bekijk dan zeker onze suggesties:

Straat/wijkAlternatief
De Doelenlaan is niet toegankelijk tijdens de wedstrijden.Aan de Pastoor Ballingstraat kan je je auto gratis parkeren om te voet de Doelenlaan te bereiken (5 à 10 minuten stappen).  
De Laarstraat is niet toegankelijk tijdens de wedstrijden.Aan het kerkhof van Viversel kan je je auto gratis parkeren om te voet de Laarstraat te bereiken (5 à 10 minuten stappen).  
De wijk rond de Abdijstraat en de Driesstraat is niet toegankelijk via de O.L.V-straat tijdens de wedstrijden.Het bospad naar Meulkens is uitzonderlijk toegankelijk voor uitgaand autoverkeer. Je kan de straten niet met de auto bereiken tijdens de afsluitingen van het parcours (zie hierboven).
De Klokstraat en de Sint-Annastraat zullen toegankelijk worden gemaakt vanaf de Meylandtlaan. De verkeersfilters worden er tijdens het EK weggehaald. Let op: aan- en afrijden kan enkel via het noorden (komende vanaf Beringen). 
De Ganzenstraat en de Broeksteeg zijn niet toegankelijk tijdens de wedstrijden.Parkeer je auto in één van de straten aan de overkant van de Bieststraat (bv. Kleine Venstraat of de Elf Novemberstraat). 
De wijk Kuilberg (tussen de Sint-Jobstraat en het Albertkanaal) is niet toegankelijk tijdens de tijdritten.Aan Galgeneinde (parking Domein Bovy) kan je je auto gratis parkeren om te voet de wijk Kuilberg te bereiken (20 minuten stappen of 7 minuten fietsen).
De Bloemenwijk (tussen de Sint-Jobstraat en de Zandstraat) is niet toegankelijk tijdens de tijdritten.Plan je verplaatsingen op een ander moment. Toch een auto nodig? Parkeer je wagen in De Slogen, te voet of met de fiets te bereiken via de oversteek (wanneer er geen renner passeert).