Woonenergieloket

Woonenergieloket Heusden-Zolder

Hoe maak ik mijn woning energiezuinig? Heb ik recht op de Vlaamse renovatiepremie? Hoe werkt een digitale meter? Zijn er premies wanneer ik als senior mijn woning aanpas?  

Heb je deze of andere woon- of energievragen? Kom dan zeker langs voor advies op het woonenergieloket in het Zebrahuis of tijdens het spreekuur in het gemeentehuis. Je kan zelf een afspraak inplannen. Het spreekuur vindt iedere dinsdag plaats van 9.00 tot 11.30 uur.

Een bezoek aan het woonenergieloket is altijd gratis. Wil je premieadvies, breng dan zeker je belastingbrief van 2 jaar geleden mee en eventueel offertes of facturen. Wie een VREG-test wil laten uitvoeren, brengt best de meest recente jaarafrekening van gas en elektriciteit mee. Om je zo goed en veilig mogelijk te helpen, werken we ook in ons kantoor in het Zebrahuis enkel op afspraak. Voor een afspraak of voor meer info kan je bellen of mailen:

Ken jij jouw pincode voor digitale premie-aanvragen?

De wereld wordt steeds digitaler. Alsmaar vaker moet je je online aanmelden of inloggen voor bepaalde diensten. 

Mijn Burgerprofiel is het online loket waar je alle zaken met de overheid regelt. Je kan er jouw persoonlijke gegevens inkijken, attesten downloaden of vergunningen en premies aanvragen. Ook Mijn VerbouwPremie kan je alleen digitaal aanvragen via Mijn Burgerprofiel.

Aanmelden op Mijn Burgerprofiel doe je op een veilige manier met volgende digitale sleutels:

  • de app itsMe + pincode
  • jouw elektronische identiteitskaart (eID) + pincode en een kaartlezer
  • of met de beveiligingscode via mobiele app of sms.

Heb je een afspraak op het woonenergieloket? Zorg dan dat jouw digitale sleutels zeker in orde zijn en dat je de pincodes kent.

Heb je problemen met inloggen of met het aanmaken van jouw digitale sleutels? Ga dan naar één van de digipunten in jouw buurt. Een digihelper helpt je gratis verder.