WTC Sportvrienden Boekt

WTC Sportvrienden Boekt was te gast in onze rubriek De Vereniging (infozine #vanhtotz)

Ongeacht met welke groep je meerijdt, ons motto is ‘samen uit, samen thuis’.

September 2023 - In onze gemeente valt er elk weekend wel wat te beleven. Heusden-Zolder bruist en dat is dankzij de verschillende activiteiten van onze gemotiveerde verenigingen. Hun inzet verdient zeker een dikke pluim en daarom zetten we met veel plezier elke maand een vereniging in de kijker. Voor deze editie sprongen we op de fiets voor een testritje bij WTC Sportvrienden Boekt.

Deze wielerclub staat in Boekt garant voor fietsplezier. Voor zowel de getrainde wielertoerist als de wat meer recreatieve fietser is er een plaats in het peloton.

“Van begin maart tot eind oktober trekken we alle zon- en feestdagen op pad”, zegt bestuurslid Yves Swinnen. “Onze vaste vertrekplaats is de parking van buurthuis Den Ubbel in Boekt. Veiligheid staat in onze club voorop. Ongeacht met welke groep je meerijdt, ons motto is ‘samen uit, samen thuis’.”

De club telt zo’n 80 leden, verdeeld over vijf groepen. Bestuurslid Hans Timmers: “We delen onze renners met een racefiets op in vier groepen, afhankelijk van de gemiddelde snelheid. Dat gaat van 24 tot 30 km/u. De mountainbikers rijden in één groep. Ook met een elektrische racefiets of mountainbike ben je welkom.”

“In onze club word je wekelijks getrakteerd op mooie ritten”, vult bestuurslid Stefan Mockers aan. “Onze leden en wegkapiteins stippelen zelf de routes uit. Ieder jaar staan er ook enkele koninginnenritten op het programma. De ritten naar Thorn, Hoegaarden en Postel zijn gericht naar de recreatieve fietsers. Val Dieu, Hoei en Valkenburg zijn dan weer bestemmingen voor de leden die van een uitdaging houden.”

Naast de wekelijkse fietsritten, staan er ook andere activiteiten op de clubkalender. Bestuurslid Philip Schepers: “Om het seizoen gezellig te starten, bieden we een gratis ontbijt aan na de eerste rit. Op het jaarlijks clubfeest huldigen we onze rittenkampioenen en op de eerste zondag van november kan je deelnemen aan onze bekende MTB-toertocht met start aan De Veen.”

Wil je graag lid worden of heb je nog vragen? Vul het formulier in op de website van de club of neem contact op met de bestuursleden.

Ken jij ook een vereniging die een schouderklopje verdient of ben je zelf actief lid? Neem gerust contact op met onze redactie via publicaties@heusden-zolder.be en wie weet staat jouw vereniging wel in onze volgende editie!

Contact

Website
www.wtcboekt.be