Zandzakjes

Wie in een buurt woont die gevoelig is voor overstromingen, kan voorzorgsmaatregelen nemen door bijvoorbeeld regelmatig de goede staat van de afwatering te controleren, te zorgen voor een dompelpomp met degelijke afvoerslang en preventief een aantal zandzakken aan te kopen en te vullen zodat ze klaar liggen voor gebruik. 

Zandzakken als preventieve last minute bescherming

In geval van wateroverlast gebruik je de zandzakken vooral om de hoofdstroom van het water om te leiden rondom je woning in plaats van er doorheen, of om te voorkomen dat het water richting je huis stroomt.

Waar haal ik zakzakken?

Afhalen in onze gemeentelijke werkplaats

Als inwoner kan je lege zandzakken afhalen op de werkplaats met een max met 10 per adres. Je kan ervoor kiezen om ze met zand te vullen in de werkplaats of thuis. Hoe je ze vult, vindt je op de infofiche onder Downloads.

Kopen in het recyclagepark

Op vraag van de Limburgse hulpverleningszones (brandweer) kan je op een limburg.net-recyclagepark lege zandzakjes aankopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor de prijs van 5 euro. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Bij de aankoop krijg je ook een instructiefiche met info of je vindt ze onder Downloads.