Gepubliceerd op dinsdag 25 augustus 2020 12.33 u.

Onze gemeente kent een sterke traditie als het gaat over het verenigingsleven. Heusden-Zolder bruist … maar zijn we daar als inwoners altijd van op de hoogte? Via onze activiteitenkrant UIT willen we als gemeentebestuur daar alvast ondersteuning bieden. Heeft jouw vereniging leuke activiteiten in petto? Wil je de promotie voor je activiteit een extra duwtje in de rug geven? Registreer je dan op de UiTdatabank van CultuurNet Vlaanderen en voer op een eenvoudige manier al je activiteiten in. Via enkele eenvoudige stappen worden jouw evenementen in Heusden-Zolder, maar ook in sommige andere gemeenten of steden gepromoot. Een concert, tentoonstelling of film? Wandelingen, kaartavonden of eetdagen? Alle publieke activiteiten krijgen een plaats in de UiTdatabank!

Meer dan 500 communicatiekanalen zoals kranten, tijdschriften, televisie- en radiozenders maken hun vrijetijdskalenders op aan de hand van de UiTdatabank. Je moet je activiteit maar één keer invoeren in de UiTdatabank om hem vervolgens automatisch te zien verschijnen in een heleboel gedrukte en digitale agenda’s.

Net zoals bijna alle gemeenten en steden werken ook wij met de UiTdatabank om onze inwoners de weg te wijzen naar het vrijetijdsaanbod in hun buurt. Bovendien kunnen erkende gemeentelijke sport- , cultuur- en jeugdverenigingen hun evenementen gratis laten opnemen in onze maandelijkse UIT-editie. Belangrijk is om steeds rekening te houden met onze deadline. Daarnaast publiceren we op onze gemeentelijke website alle activiteiten van de Uitdatabank die doorgaan in onze gemeente.

Hoe ga je aan de slag?

  • Surf naar www.uitdatabank.be
  • Maak een accountaan. Geef je e-mailadres en een paswoord in. Dit is je UiTiD. Je kan er ook voor kiezen om je te registreren met je Facebook-, Twitter- of Google-account. Je krijgt meteen een e-mail met de bevestiging van je registratie.
  • Log inmet je e-mailadres en paswoord. Je kan nu jouw activiteiten aanmaken.
  • Je activiteit wordt ten laatsteéén dag na je invoer gepubliceerd op onze website en de meeste andere websites van de UiTpartners.
  • Voor onze maandelijkse ‘UIT in Heusden-Zolder’ moet je rekening houden met onze deadline. Elke 5de van de maand maken we de agenda op voor de volgende maand. Bijvoorbeeld: voor de editie van april valt de deadline op 5 maart.

Info: www.uitdatabank.be